OPPSKRIFT PÅ KYLLINGGRYTE: Har du noen dråper konjakk igjen etter julen kan du spandere litt på kyllingen. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KYLLINGGRYTE: Har du noen dråper konjakk igjen etter julen kan du spandere litt på kyllingen. Foto: Erik HannemannVis mer

Helgens treretter er her

Vil du spise sunt, godt og spennende? Her er menyen.

Endelig er helgen her.

Og vi skal, som vanlig, prise helgen med veldig god mat - en treretters, intet mindre.

(Du finner alle menyene jeg har laget her).

Krabbe til forrett Jeg har gjort et dypdykk i vårt svært innholdsrike arkiv og funnet fram en krabbesalat. Den har alle ingrediensene en krabbesalat skal ha, nemlig salat med god dressing, avocado og krabbekjøtt. Men, det kommer også noen overraskelser her i form av appelsin og grapefrukt.

Konjakk til hovedrett Konjakk har helt spesiell smak. I denne retten låner kyllingen de lekre smakene og alkoholen fjernes. Oppskriften er enkel: Stek grønnsaker og kylling i en kjele eller stor stekepanna, ha i konjakk (eller brandy) og fløte. Kok til det er ferdig.

Bringebær til dessert Det er sesong for bringebær. Det må vi ta vare på (sjekk her hvordan du sylter!). Mitt forslag er lekende enkelt: Rør sammen yoghurt, rømme, sukker og vanilje. Legg på bringebær og over honning... Hørtes det godt ut?

Oppskriftene finner du nedenfor! God helg.

Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.