FIN FISK: Karla Siverts er glad i å grille fisk, og satser på en helgrillet dorade med hjertesalat og fine stykker med grillet villkveite til sommerfesten. Foto: METTE MØLLER
FIN FISK: Karla Siverts er glad i å grille fisk, og satser på en helgrillet dorade med hjertesalat og fine stykker med grillet villkveite til sommerfesten. Foto: METTE MØLLERVis mer

Helgrillet fisk: Perfekt til sommerfesten

Rustikt og fint på grillen.

• Flere matsaker på db.no/mat
For deg som er glad i å grille fisk, er det vel verdt å prøve Karlas deilige villkveite eller helgrillede middelhavsdorade til midtsommerfesten.

Kjøp inn gode råvarer, og tilfør smaker du liker godt. Det er ikke vanskelig å lage et deilig grillmåltid med fisk.

Dagbladets faste kokk Karla Siverts er ekstra glad i helgrillet fisk på utegrillen, og hun griller gjerne tilbehøret også.

Rustikt - Hel fisk blir rustikt og fint, og jeg synes det er morsomt å prøve meg fram med forskjellige typer fisk.

I dag fant jeg en dorade i fiskedisken, og den er perfekt å legge på grillen. Det er en nydelig middelhavsfisk med mild og fin smak, som er perfekt å helgrille, sier Karla.

POPULÆR:  Lun blomkålsalat er en sikker suksess. Blomkål passer godt til grillet fisk. Foto: METTE MØLLLER
POPULÆR: Lun blomkålsalat er en sikker suksess. Blomkål passer godt til grillet fisk. Foto: METTE MØLLLER Vis mer

Hun snitter opp skinnet, og legger et salvieblad i hvert snitt. Fra før er fisken gnidd inn med litt olje, salt og pepper.

Så er det bare på legge den rett på grillen. Den skal grilles på begge sider, og når kjøttet på doraden begynner å løsne oppe ved nakken, du kan kjenne med en liten kniv, er den ferdig.

- Server en fisk til hver person. Grillet hjertesalat og grillede sitronskiver er deilig tilbehør, sier Karla.

Suksess Kveite er en fet og delikat fisk som er veldig god å grille. Nå er det sesong for villkveite, så spør gjerne etter det i butikken.

RUSTIKT : Helgrillet fisk gir en egen stemning. Foto: METTE MØLLER
RUSTIKT : Helgrillet fisk gir en egen stemning. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Breiflabb er også en fin grillfisk som Karla ofte legger på sommergrillen.

- Det er veldig godt med litt blomkåltilbehør til grillet fisk. Jeg pleier å lage en lun blomkålsalat som alltid blir stor suksess.

Stek rikelig med blomkål og hvitløk i olje, og ha på melk og smør. La det koke litt inn, og kjør blandingen til en fin pure i en blender. Stekte pureer er så morsomt å lage, og det er mange som ikke vet hvor godt det er, sier Karla.

Hun legger skiver med grillet blomkål på toppen av pureen og pynter med reddiker og ristede hasselnøtter.

- Dette er helt nydelig sommermat, og så lett å lage! Prøv blomkålsalat neste gang du skal grille fisk, anbefaler Karla Siverts.