COLA OG DOBØRTSE: Hell 1,5 liter Coca Cola i toalettet. La det stå en stund. Vask så rundt med dobørsten, lyder et av lesernes råd mot striper i doskåla.  Illustrasjonsfoto: Erlend Lans Pedersen
COLA OG DOBØRTSE: Hell 1,5 liter Coca Cola i toalettet. La det stå en stund. Vask så rundt med dobørsten, lyder et av lesernes råd mot striper i doskåla. Illustrasjonsfoto: Erlend Lans PedersenVis mer

- Hell Cola i do

Leserne deler sine tips til hvordan du fjerner striper i doen.

|||

Skikkelig rengjøring krever smarte triks, og doskålen er intet unntak. Vi har latt ekspertene komme med sine tips om hvordan man fjerner striper i doskåla, og det skapte engasjement blant leserne.

Nå deler vi tipsene dere har kommet med. Har du andre tips? Delta i forumet vårt.

Cola og dobørste "Justitia" har følgende råd: "Hell 1,5 l. Coca Cola i toalettet. La det stå en stund. Vask så rundt med dobørsten. Skinnende rent!"

En annen leser med navn "Mona" mener også Cola fungerer mot sjenerende striper i do.

"Det er det beste, drikkes ikke cola her i huset, men som vaskemiddel til toalett er det perfekt... kan jo lure på hva det egentlig er av ingredienser der".

- Bakepulver gjør susen "Tin@" har god erfaring med bakepulver.

"Bakepulver gjør susen, og er mest miljøvennlig. Om man har "nyspola" toalett, fester det seg lett på veggene. Hell litt ekstra ned i skåla, og alle kriker og kroker får godgjort seg. La det virke et kvarters tid, og vask over med børsten. Gullende rent!", skriver hun.

Fjerne kalk Dersom kalk er utfordringen, kan det være smart å følge tipset til leseren "Kalle Klorin":

"Nanosvamp!! Sparer miljøet og deg selv for sterke kjemikalier, bruker kun vann som vaskemiddel. Fungerer bedre og kan brukes til det meste (bruk en egen for dassen da). Legg på en nanoforsegling etter rengjøring, så blir livet så mye enklere."

- Klorin er best "Cornelia" mener klorin er best: "Klorin. Kjempeenkelt, hell i, vent 5 min og skyll ned. Det blir gullende rent"

Mens "Tolla" har et originalt tips: "Smør på med tannkrem og doskålen blir like fin".

Les også:

Alt om smart rengjøring

Dette fjerner fettflekker

Slik tar du flekker fra skinnmøbler

Få en ren oppvaskbenk

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.