Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Hell matolje i sluket

Med disse grepene unngår du ubehagelig lukt.

VOND LUKT: Sluk og vannlås kan ofte tørke ut dersom det ikke er jevnlig tilførsel av vann. Det er denne uttørkingen som fører til vond lukt. Matolje løser problemet.  FOTO: Julija Sapic
VOND LUKT: Sluk og vannlås kan ofte tørke ut dersom det ikke er jevnlig tilførsel av vann. Det er denne uttørkingen som fører til vond lukt. Matolje løser problemet. FOTO: Julija Sapic Vis mer

Det er ikke like enkelt å få et pent og hygienisk bad. Ruststriper og smuss i toalettet kan være sjenerende.

Det samme gjelder fukt og luktproblemer. Heldigvis finnes det mange smarte rengjøringstips.

Lukt fra sluk er et problem mange sliter med, men dette lar seg løse med enkle grep, lyder ekspertrådene.

- Matolje fungerer Sluk og vannlås kan ofte tørke ut dersom det ikke er jevnlig tilførsel av vann. Det er denne uttørkingen som fører til vond lukt.

- Dette er spesielt vanlig på hytter og lignende siden sluk og vannlåser ofte står ubrukt i lengre perioder av gangen, forklarer fagsjef Oddgeir Tobiassen i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening til klikk.no.

- For å kvitte seg med lukten kan du ganske enkelt helle vann ned i sluk eller avløpsrør og gjerne avslutte med noen dråper matolje på toppen, fortsetter han.

Tipset fungerer fordi vannet fukter rørene og lager en luktsperre. Matoljen danner så en hinne på dette vannspeilet som hindrer fordamping og slik holder luktsperren på plass.

Manglende rensing Manglende rensing av sluk kan også føre til ubehagelig lukt. Det er fettlag av smuss og bakterier som gir lukt.

Malin Skaar, leder av Lilleborgs forbrukerservice anbefaler produkter som salmiakk og Klorin.

- Hell ufortynnet Salmi i avløpet. Benytt cirka 1 dl, la det virke et par minutter og skyll med varmt vann. Eller du kan helle 1 dl ufortynnet Klorin i sluket. La det virke i 10 minutter og skyll med kaldt vann.

Salmiakk hjelper Rørleggermester og daglig leder hos Comfort Skøyen Ragnar Larsen har også god erfaring med salmiakk.

- Den dreper bakteriene som ligger rundt og i sluket. Skyll og skrubb godt så vil du løse problemet, sier han.

Larsen benytter ofte i tillegg en avløpsåpner kalt Mudin.

Les også:

Bygde om vanntårn til bolig

Her finner du de kuleste interiørbildene

Bygde om kirke til designbolig

Slik finner du den perfekte hyttedoen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FJERN LUKTEN: For å kvitte seg med lukten kan man ganske enkelt helle vann ned i sluk eller avløpsrør og gjerne avslutte med noen dråper matolje på toppen.  FOTO: Colourbox
FJERN LUKTEN: For å kvitte seg med lukten kan man ganske enkelt helle vann ned i sluk eller avløpsrør og gjerne avslutte med noen dråper matolje på toppen. FOTO: Colourbox Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media