Hellas er nesten utsolgt, men det over 45 000 restplasser hit

Har knallsol og minst 30 grader i hele neste uke.

ALANYA: Det er fortsatt mulig å rømme regnfulle Norge for å slikke sol på den populære Kleopatrastranda i Alanya. Foto: EIVIND PEDERSEN
ALANYA: Det er fortsatt mulig å rømme regnfulle Norge for å slikke sol på den populære Kleopatrastranda i Alanya. Foto: EIVIND PEDERSENVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): De som er lei av regnværet kan sette seg på flyet til Tyrkia. Hit er det nok av ledige charterturer både i juli og august.

På nettstedet solfaktor.no lå det i går 96 000 ledige restplasser til Syden for resten av sommerferien. Over 45 000 av dem til Tyrkia.

Til Tyrkia er det ledig solreiser fra hele landet, spesielt til Antalya, badebyen Alanya og Side.

TYRKIA: Det er nok av ledig plass på stranda i solsikre Tyrkia. Foto: EIVIND PEDERSEN
TYRKIA: Det er nok av ledig plass på stranda i solsikre Tyrkia. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Her får du reiser fra 3200 kroner pr. person i dobbeltrom, og opp til 5000 pr. person for en uke med sol og varme, med direktefly fra Haugesund, Rygge, Torp, Stavanger og Bergen, i tillegg til Gardermoen.

Satset på Tyrkia Mange charterarrangører har satset på Tyrkia, her er det bygget veldig mange nye hoteller de seinere åra.

I Norge har både Amisol, Detur, Nazar, Solia, Star Tour, Apollo og Ving satset stort på Tyrkia.

- Tyrkia har satset veldig mye på barnefamiliene og all inclusive til rimelige priser, sier Anne Grethe Haugen, direktør i Tyrkiareiser.

Yr.no melder strålende sol og over 30 grader i Alanya hele neste uke.

Bulgaria
Star Tour har økt kapasiteten til Bulgaria i år og har fremdeles mange ledige pakketurer dit.

I går lå det reiser ute til Sunny Beach til en pris av 3600 kroner for en uke, med opphold på ungdomshotellet Central hos Star Tour.

Ikke velg uspesifisert reise i høysesongen, det betyr at du ikke vet hvor du skal bo før du kommer fram. Prisforskjellen til et fast bosted er ofte bare noen hundrelapper mer. Barnefamiliene bør aldri velge uspesifisert chartertur.