Du leser nå Dagbladet Pluss

Helle trente og spiste sunt, men la på seg 20 kilo og begynte å miste hukommelsen

Ekstremt vanlig sykdom. Test om du selv er i faresonen.

FØR OG ETTER: Helle Sydendal hadde i 2010 (t.v) vært i behandling med T4 (Eltroxin) i to år, men ikke fått det bedre. I 2013 (t.h) har hun vært i kombinationsbehandling med T4 og T3 i to år. Hun fungerer nå helt normalt. Foto: PH MEDIER
FØR OG ETTER: Helle Sydendal hadde i 2010 (t.v) vært i behandling med T4 (Eltroxin) i to år, men ikke fått det bedre. I 2013 (t.h) har hun vært i kombinationsbehandling med T4 og T3 i to år. Hun fungerer nå helt normalt. Foto: PH MEDIERVis mer

(Dagbladet): - Fra å være en slank og energisk dame med full fart på journalistkarrieren, ble jeg slapp, la på meg 20 kilo og begynte å miste hukommelsen. Legen sa at jeg måtte trene og spise sunt, men jeg gjorde jo alt det rette. Jeg forsto ingenting, sier Helle Sydendal (49).

Den danske journalisten og forfatteren har nylig gitt ut boka «Få livet tilbage - en bog om lavt stofskifte» i Danmark. Snart er den på vei til Norge.

I boka tar hun et oppgjør med den danske legestanden, som hun mener bør bli bedre til å diagnostisere og behandle lavt stoffskifte.

Stoffskiftesykdommen kan lede til blant annet tiltaksløshet, depresjon og hjerte- og karsykdom.

Selv gikk hun i fem år før hun fikk vite at vektoppgangen og mangelen på energi skyldtes nettopp lavt stoffskifte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.