Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Helsedirektoratet advarer: - Styr unna de ekstreme diettene

Vil unngå forvirring om kosthold.

BEVISSTE I BUTIKKEN: Ekteparet Lene (46) og Jegeir Trøim (51) er bevisste på å kutte sukker, men fem porsjoner grønnsaker om dagen blir det ikke hver dag. -  Jeg prøver å spise mer grønnsaker, men det er jammen ikke lett å få til. Der er vi nok sånn midt på treet, sier Lene. Foto: John Terje Pedersen
BEVISSTE I BUTIKKEN: Ekteparet Lene (46) og Jegeir Trøim (51) er bevisste på å kutte sukker, men fem porsjoner grønnsaker om dagen blir det ikke hver dag. - Jeg prøver å spise mer grønnsaker, men det er jammen ikke lett å få til. Der er vi nok sånn midt på treet, sier Lene. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Liv Elin Torheim i Nasjonalt råd for ernæring anbefaler nordmenn å droppe diettene og heller holde seg til Helsedepartementets råd.

- Det er mange som blir framstilt som eksperter og vi må kunne stille spørsmål om deres kompetanse. Noen setter spørsmålstegn ved rådene Helsedirektoratet gir, men dette er råd som er basert på grundig vitenskap, sier Torheim som også er professor i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Spis variert Mange har meninger direktoratets kostholdsråd. Torheim er glad for at mange engasjerer seg, men tror det kan skape forvirring.

- Noen uttaler at karbohydrater er farlig, det er veldig uheldig om det bidrar til ekstreme dietter. Mange karbohydratrike matvarer som fullkorn, frukt og bær inneholder viktige næringsstoffer kroppen trenger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?