Helsedirektoratet advarer: - Styr unna de ekstreme diettene

Vil unngå forvirring om kosthold.

BEVISSTE I BUTIKKEN: Ekteparet Lene (46) og Jegeir Trøim (51) er bevisste på å kutte sukker, men fem porsjoner grønnsaker om dagen blir det ikke hver dag. -  Jeg prøver å spise mer grønnsaker, men det er jammen ikke lett å få til. Der er vi nok sånn midt på treet, sier Lene. Foto: John Terje Pedersen
BEVISSTE I BUTIKKEN: Ekteparet Lene (46) og Jegeir Trøim (51) er bevisste på å kutte sukker, men fem porsjoner grønnsaker om dagen blir det ikke hver dag. - Jeg prøver å spise mer grønnsaker, men det er jammen ikke lett å få til. Der er vi nok sånn midt på treet, sier Lene. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liv Elin Torheim i Nasjonalt råd for ernæring anbefaler nordmenn å droppe diettene og heller holde seg til Helsedepartementets råd.

- Det er mange som blir framstilt som eksperter og vi må kunne stille spørsmål om deres kompetanse. Noen setter spørsmålstegn ved rådene Helsedirektoratet gir, men dette er råd som er basert på grundig vitenskap, sier Torheim som også er professor i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer