BEVISSTE I BUTIKKEN: Ekteparet Lene (46) og Jegeir Trøim (51) er bevisste på å kutte sukker, men fem porsjoner grønnsaker om dagen blir det ikke hver dag. -  Jeg prøver å spise mer grønnsaker, men det er jammen ikke lett å få til. Der er vi nok sånn midt på treet, sier Lene. Foto: John Terje Pedersen
BEVISSTE I BUTIKKEN: Ekteparet Lene (46) og Jegeir Trøim (51) er bevisste på å kutte sukker, men fem porsjoner grønnsaker om dagen blir det ikke hver dag. - Jeg prøver å spise mer grønnsaker, men det er jammen ikke lett å få til. Der er vi nok sånn midt på treet, sier Lene. Foto: John Terje PedersenVis mer

Helsedirektoratet advarer: - Styr unna de ekstreme diettene

Vil unngå forvirring om kosthold.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Liv Elin Torheim i Nasjonalt råd for ernæring anbefaler nordmenn å droppe diettene og heller holde seg til Helsedepartementets råd.

- Det er mange som blir framstilt som eksperter og vi må kunne stille spørsmål om deres kompetanse. Noen setter spørsmålstegn ved rådene Helsedirektoratet gir, men dette er råd som er basert på grundig vitenskap, sier Torheim som også er professor i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Spis variert Mange har meninger direktoratets kostholdsråd. Torheim er glad for at mange engasjerer seg, men tror det kan skape forvirring.

- Noen uttaler at karbohydrater er farlig, det er veldig uheldig om det bidrar til ekstreme dietter. Mange karbohydratrike matvarer som fullkorn, frukt og bær inneholder viktige næringsstoffer kroppen trenger.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn