KVALITET FRA ØSTERRIKE:  Hoveddelen av hvit kvalitetsvin produseres i vinområdene Kamptal, Kremstal og Wachau, mens rødvin for det meste produseres lenger øst, i Burgenland. Her fra Wachau med 
Weissenkirchen. Foto: PETER WIDMANN / NTB SCANPIX
KVALITET FRA ØSTERRIKE: Hoveddelen av hvit kvalitetsvin produseres i vinområdene Kamptal, Kremstal og Wachau, mens rødvin for det meste produseres lenger øst, i Burgenland. Her fra Wachau med Weissenkirchen. Foto: PETER WIDMANN / NTB SCANPIXVis mer

Helt på høyde med de beste vinene fra Tyskland og Alsace

Østerrike produserer viner med kraft og eleganse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvitvinene og søtvinene har i lengre tid vært av meget god kvalitet, og nå følger også rødvinene i samme spor.

Det er spesielt de to grønne druene riesling og grüner veltliner som utmerker seg blant Østerrikes hvitvinsproduksjon.

På høyde med de beste

Riesling som spesielt Tyskland og Alsace har satt på verdenskartet, lager her viner helt på høyde med de beste fra de ovennevnte.

Stilen varierer mellom de ulike vinområdene, men de beste besitter både kraft og eleganse.

Grüner veltliner er regnet som Østerrikes egen drue og frambringer viner med et tydelig særpreg og egenart.

Også her er stilen varierende, men det er de karakterfulle druepregede utgavene som er mest ettertraktet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn