Helt perfekt kombinasjon av sjokolade og appelsin

Lov å slikke kaffekoppen etter å ha fortært denne desserten.

(Dagbladet): At sjokolade og appelsin er en perfekt kombinasjon, kan vel de aller fleste sjokoladeelskere underskrive på.

Det er jo sånn at når du finner to optimale samarbeidspartnere, vil den ene bestandig gjøre den andre bedre enn den er alene.

Akkurat denne symbiosen oppstår når den milde, runde sjokolademoussen får selskap med denne fantastiske appelsinsausen. Og det beste av alt; dette er en dessert som er enkel å lage og som garantert blir vellykket.

Her fordeler jeg moussen i 6 kaffekopper. Du kan selvfølgelig ha alt i en stor serveringsbolle også.

Kjapp sjokolademousse med appelsinsaus Dette trenger du til 6 personer:

Ingredienser sjokolademousse 100 g mørk sjokolade, 70%
2 egg
110 g finkornet sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Appelsinsaus 2 dl appelsinjuice med kjøtt
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts maisennamel
1 ss vann
2-4 ss Cointreau
1 appelsin

Framgangsmåte
Sjokolademousse Brekk opp sjokoladen i småbiter og ha den i en bolle. Smelt den enten i mikrobølgeovn på medium varme i 2-3 minutter eller over vannbad. Rør rundt en gang midtveis i smelteprosessen.

Bruker du vannbad, koker du opp litt vann i en kasserolle. Så henger du bollen med sjokolade over kanten på kasserollen. Bollen må ikke gå ned til det kokende vannet. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Sett den så til avkjøling.

Del eggene og ha plommer og hviter i hver sine boller. Eggehvitene kan du ha i en helt ren miksmasterbolle. Pass på at du ikke får med deg noe eggeplomme sammen med eggehvitene.

Pisk eggehvitene luftige mens mikseren går på høy hastighet. Når hvitene begynner å blir hvite og luftige, tilsetter du sukkeret og vaniljesukkeret litt etter litt, bare en spiseskje om gangen, og pisker til det har blitt helt blankt og glatt. Så har du i eggeplommene, én og én, og pisker dem helt inn.

Mens miksmasteren fremdeles går, heller du i den avkjølte, smeltede sjokoladen og pisker til alt er helt blandet.

I en annen bolle pisker du kremfløten til du får en luftig og fin krem. Med en såpass liten fløteskvett, går det også kjapt å piske for hånd med en god visp. Pass på at du ikke pisker kremen for lenge. Stopp mens den fremdeles er tykk og luftig, før du ser at den nesten begynner å sprekke.

Nå skal fløtekremen og sjokoladekremen blandes, og for å beholde den luften som du nå har pisket inn, må du folde det hele sammen. Ha fløtekremen oppi sjokoladekrembollen og vend og fold det hele sammen for hånd til du ser at det er blandet.

Nå kan du enten ha dette oppi en stor serveringsbolle eller fordele det i mindre porsjonsformer. Her har jeg først hatt moussen i en stor sprøytepose og så sprøytet moussen oppi søte kaffekopper.

La moussen stå i kjøleskapet i 1 time før servering.

Har du det i en stor bolle, må du beregne litt mer tid i kjøleskapet.

Appelsinsaus Kok opp appelsinjuicen, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. La det koke i 3-4 minutter til alt sukkeret et oppløst.

Ta kjelen av varmen. Tilsett Cointreauen.

Start med 2 spiseskjeer og kjenn om det gir passe smak eller om du vil ha en litt sterkere likørsmak. Rør ut maisennamelet i vannet og tilsett i appelsinsausen.

Det er ikke sikkert at du trenger all maisennaen, så tilsett litt etter litt til du får den ønskede tykkelisen på sausen.

Skal unger spise av sausen, kutter du ut likøren.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.