Helt perfekt kombinasjon av sjokolade og appelsin

Lov å slikke kaffekoppen etter å ha fortært denne desserten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At sjokolade og appelsin er en perfekt kombinasjon, kan vel de aller fleste sjokoladeelskere underskrive på.

Det er jo sånn at når du finner to optimale samarbeidspartnere, vil den ene bestandig gjøre den andre bedre enn den er alene.

Akkurat denne symbiosen oppstår når den milde, runde sjokolademoussen får selskap med denne fantastiske appelsinsausen. Og det beste av alt; dette er en dessert som er enkel å lage og som garantert blir vellykket.

Her fordeler jeg moussen i 6 kaffekopper. Du kan selvfølgelig ha alt i en stor serveringsbolle også.

Kjapp sjokolademousse med appelsinsaus Dette trenger du til 6 personer:

Ingredienser sjokolademousse 100 g mørk sjokolade, 70%2 egg110 g finkornet sukker1 ts vaniljesukker3 dl kremfløte

Appelsinsaus 2 dl appelsinjuice med kjøtt 50 g sukker1 ts vaniljesukker2 ts maisennamel 1 ss vann2-4 ss Cointreau1 appelsin

Framgangsmåte Sjokolademousse Brekk opp sjokoladen i småbiter og ha den i en bolle. Smelt den enten i mikrobølgeovn på medium varme i 2-3 minutter eller over vannbad. Rør rundt en gang midtveis i smelteprosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.