<strong>ELG I SOLNEDGANG:</strong> Vilt krever vin med rik smak og fylde men moderate tanniner og syre. Shirazdruen er et godt valg. FOTO: NTB SCANPIX
ELG I SOLNEDGANG: Vilt krever vin med rik smak og fylde men moderate tanniner og syre. Shirazdruen er et godt valg. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Helt vilt! Sekser-vinene til høstens meny

Reinsdyr, hjort, elg og rype er magert kjøtt med rik smak, og setter klare krav til vinfølget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med høsten kommer også viltsesongen for fullt. Reinsdyr, hjort, rype og elg er alle flotte råvarer som er i sesong i denne perioden.

De har alle sin egenart og spesifikke smak, men også noen fellestrekk. Magert kjøtt med rik smak er felles for de alle og setter klare krav til vinfølget.

Ikke syre, ikke tannin

Viltsmaken varierer mellom dyrene, men rype regnes stort sett som det kraftigste og elg som den mildeste varianten, med reinsdyr og hjort et sted imellom. Viltkjøtt serveres ofte også med søtt garnityr og saus eller rike fløtebaserte utgaver.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer