Helt vilt! Sekser-vinene til høstens meny

Reinsdyr, hjort, elg og rype er magert kjøtt med rik smak, og setter klare krav til vinfølget.

ELG I SOLNEDGANG: Vilt krever vin med rik smak og fylde men moderate tanniner og syre. Shirazdruen er et godt valg. FOTO: NTB SCANPIX
ELG I SOLNEDGANG: Vilt krever vin med rik smak og fylde men moderate tanniner og syre. Shirazdruen er et godt valg. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med høsten kommer også viltsesongen for fullt. Reinsdyr, hjort, rype og elg er alle flotte råvarer som er i sesong i denne perioden.

De har alle sin egenart og spesifikke smak, men også noen fellestrekk. Magert kjøtt med rik smak er felles for de alle og setter klare krav til vinfølget.

Ikke syre, ikke tannin

Viltsmaken varierer mellom dyrene, men rype regnes stort sett som det kraftigste og elg som den mildeste varianten, med reinsdyr og hjort et sted imellom. Viltkjøtt serveres ofte også med søtt garnityr og saus eller rike fløtebaserte utgaver.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer