Helvill Volvo-versting

Ikke mye traust ved raceren svenskene skal sette i produksjon.

I PRODUKSJON: Volvo skal sette Volvo S60 Polestar i produksjon. Bilen utstyres med en sekssylindret motor på 350 hk og et dreiemoment over 500 Nm. FOTO: Volvo
I PRODUKSJON: Volvo skal sette Volvo S60 Polestar i produksjon. Bilen utstyres med en sekssylindret motor på 350 hk og et dreiemoment over 500 Nm. FOTO: Volvo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Volvo er primært kjent for solide, men litt trauste familiebiler med stort fokus på sikkerhet. Men nå skal de produsere en Volvo der det ikke først og fremst er Medelsvenssons behov for sikker bil som fokuseres.

For som for eksempel Mercedes har sin AMG-avdeling for ekstremt ytelsesorienterte biler, har også Volvo en spesialavdeling - dog mindre kjent. Polestar er navnet på foretaket som leverer Volvo-er litt utenom det vanlige.

Fra racing til familiebil Polestar ble grunnlagt i 1996 i samarbeid med Volvo for å drive bilfabrikantens satsing på racing. Siden den gang har Polestar konkurrert med modellene 850, S40, S60 og C30.

Foretakets kjernevirksomhet er racing, men virksomheten har en spillover-effekt på et annet forretningsområde kalt Performance. Her finner vi tunede - effektoptimaliserte - biler som gjør nytte av erfaringene fra racing-divisjonen.

Dette er biler som kan betegnes som «vanlige». De kan utstyres med skilter og kjøres til Ikea, men har ytelser utenom det vanlige - akkurat som Mercedes' AMG-biler og BMWs M-modeller.

Selskapet fikk mye oppmerksomhet da det presenterte Volvo C30 Polestar 2010, en bil med 400 hk som fikk selveste Jeremy Clarkson til å hente frem superlativene. C30-en vant blant annet et Top Gear-dragrace mot en Subaru Impreza, signert Cosworth, og Ford Focus RS500.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer