Hemmelig knapp gir mer tid over gangfeltet

Tregere grønn mann for de trege.

HEMMELIG KNAPP: Under boksen ved lysregulerte gangfelt finner du ofte en ekstra knapp. Trykker du her, får du bedre tid over veien. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE
HEMMELIG KNAPP: Under boksen ved lysregulerte gangfelt finner du ofte en ekstra knapp. Trykker du her, får du bedre tid over veien. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du gammel, dårlig til beins eller drar på en flokk unger, kan du få det travelt i kappløpet med den grønne mannen i gangfeltet.

Han tar nemlig utgangspunkt i at du beveger deg 1,2 meter per sekund. Det er ikke akkurat løpefart, men heller ikke rullatorfart.

Heldigvis finnes det en måte å få bedre tid over veien. Du må bare finne den hemmelige knappen, som for mange er like mystisk som de to røde mennene, og de merkelige tegnene på siden av boksen. Under Jesus-referansen Boksen ved norske lysregulerte gangfelt er gul og blå, og kommer passende nok fra svenske Prisma Teknik. Hele framsiden er trykkfølsom, så du kan trykke hvor du vil. Hånden som peker oppover mot den virtuelle knappen, skal ifølge det svenske, religiøse selskapet symbolisere «det finnes bare én vei til himmelen, og det er gjennom troen på Jesus».

Men boksen har ofte en knapp til, under boksen. Denne blir ikke markert på noen måte, og mange aner ikke at den er der.

Tar du under boksen, vil du i de fleste tilfeller kjenne en liten knott. Deretter hører du et pip, og boksen vil lyse opp som om du hadde trykket på den vanlige frontknappen. Forskjellen er bare denne: Den grønne mannen vil lyse lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer