Hengelåsen du åpner med mobilen

Men du må likevel huske en kode.

SMART: Du trenger ikke en nøkkel for å åpne denne låsen, det holder med å ha mobilen i lomma. Men hva skjer når du går tom for strøm? Foto: FUZDESIGNS
SMART: Du trenger ikke en nøkkel for å åpne denne låsen, det holder med å ha mobilen i lomma. Men hva skjer når du går tom for strøm? Foto: FUZDESIGNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Kickstar-prosjektet Noke (som i «No Key») er forlengst blitt fullfinansiert.

Det handler altså om det som tilsynelatende ser ut som en vanlig hengelås, men kikker du litt nærmere ser du at den er litt annerledes: Her er det ingen inngang for nøkkel.

Smart-lås Noke snakker nemlig med mobilen din via Bluetooth (etter at du har lastet ned Noke-appen for iOS eller Android), og du trenger ikke engang å dra frem mobil fra lomma. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke ned hengelåsen, så vil den våkne og lete etter appen din og åpne seg.

Er mobilen innen en radius av tre meter, vil den altså automatisk åpne seg - og dermed slipper du å ta ut mobilen av lomma eller veska.

At en app kan erstatte nøkkelen, er ikke noe nytt - som du kan lese her.

Del med andre Låsen kan deles med andre via appen, og du får dessuten en oversikt over når de enkelte låsene ble åpnet og hvem de ble åpnet av. Så hvis kransekaken i boden mangler noen ringer, er et lett å finne ut hvem den skyldige er.

Noe av det smarte med Noke, er at du kan gi en kompis som skal hente noe på lageret ditt tilgang til låsen én gang - istedenfor å være redd for å han skal rane deg senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer