Du leser nå Dagbladet Pluss

Henriette gikk ned 30 kilo, men så sa det stopp. Slik kom hun seg over kneika for videre vektnedgang

En myte at man må gå langsomt ned i vekt, ifølge ekspert.

TRENTE VEKK 30 kilo: For to år siden kjente Henriette Elnan Steinsholt (34) at hun måtte ta grep om vekta. Ved hjelp av trening og livstilsendring er hun nå 36 kilo lettere. Foto: Thomas Rasmus Skaug
TRENTE VEKK 30 kilo: For to år siden kjente Henriette Elnan Steinsholt (34) at hun måtte ta grep om vekta. Ved hjelp av trening og livstilsendring er hun nå 36 kilo lettere. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Jeg mener nøkkelen til å lykkes med vektnedgang er å finne ut av det selv, det hjelper ikke å fortelle noen at de bør gå ned i vekt, sier Henriette Elnan Steinsholt.

For to år sida kjente 34-åringen at kroppen var blitt tung. Altfor tung. Vektnåla pekte på godt over hundre kilo og fysisk aktivitet var blitt mye tyngre enn hun ønsket.

- Da jeg skjønte at jeg måtte ta grep om egen helse og gå ned i vekt hadde jeg tatt avgjørelsen selv. Det var ingen lege som ba meg om det, jeg var ikke utsatt for mobbing og jeg skjønte at vektnedgang er som et motsatt regnskap - når du setter mat inn på kontoen, må du gjennomføre fysisk trening for å få det ut av kontoen igjen.

De siste to årene har hun gjennomgått en drastisk livsstilsendring med stort hell.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.