ADVARER: Myndighetene i Canada har brukt zombier  i en kampanje for å opplyse folk om forberedelser til naturkatastrofer. Her er en gjeng levende døde fra den populære tv-serien «The Walking Dead.» Foto: TVNORGE
ADVARER: Myndighetene i Canada har brukt zombier i en kampanje for å opplyse folk om forberedelser til naturkatastrofer. Her er en gjeng levende døde fra den populære tv-serien «The Walking Dead.» Foto: TVNORGEVis mer

Her advares det mot en zombie-invasjon

Overlever du dette, overlever du alt.

(Dagbladet): Planlegger du en tur til Canada i sommer, er du herved advart.

Myndighetene i den vestlige provinsen Britisk Columbia har tydd til uvanlige midler for å gjøre befolkningen oppmerksom på naturkatastrofene som herjer i området.

Zombie-uke Byrået for naturkatastrofer, Emergency Info BC, slapp forrige uke en offisiell advarsel om at området står i fare for en zombie-invasjon. Det skriver Sydney Morning Herald.

Hensikten bak kampanjen, som har fått tittelen Zombie Awareness Week, er å spre informasjon om diverse forberedelser som vil øke sjansen til å overleve en naturkatastrofe.

OVERLEVELSE: Gjengen i «The Walking Dead» måtte lære seg å overleve på den vanskelige måten. Følger du rådene fra Emergency Info BC, er du blant annet forberedt på trusler fra levende døde. Foto: TVNORGE
OVERLEVELSE: Gjengen i «The Walking Dead» måtte lære seg å overleve på den vanskelige måten. Følger du rådene fra Emergency Info BC, er du blant annet forberedt på trusler fra levende døde. Foto: TVNORGE Vis mer

Ja, til og med et zombie-angrep.

Levende døde Kampanjens nettside består blant annet av tips og råd om hva du bør gjøre hvis det en dag kommer et virus som gjør store deler av befolkningen til levende døde.

Her finner du også en fiktiv blogg av en person har overlevd zombie-invasjonen i området, i tillegg til videoer som illustrerer fem hovedtips til hvordan du kan overleve.

Du blir opplyst om hva du bør inkludere i nødpakkene dine, samt et kart over områder med høy zombierisiko.

Forberedt på alt «Selv om sjansen for å få zombier på døra er veldig liten, så mener vi at hvis du er forberedt på zombier, er du forberedt på alle katastrofer», står det på nettsiden.

FORBEREDT: Sjansen for at du kommer til å treffe på en av disse er relativt liten, men det er bedre å være føre var. Foto: TVNORGE
FORBEREDT: Sjansen for at du kommer til å treffe på en av disse er relativt liten, men det er bedre å være føre var. Foto: TVNORGE Vis mer

Advarselen er ikke bare rettet mot innbyggerne, men også turister som har tenkt seg til Britisk Columbia.

Området er svært utsatt for naturkatastrofer som flom, jordskjelv, flodbølger og skogbrann. 

I kampanjen finnes det naturligvis informasjon om hva du bør gjøre om en av disse virkelige katastrofene inntreffer.

Populært Zombier og den apokalyptiske verdenen som følger har blitt et populært fenomen, blant annet gjennom den aktuelle tv-serien «The Walking Dead».

Og det er ikke bare i Canada de vet å utnytte zombie-interessen til både store og små.

Helsemyndighetene i USA hadde en lignende kampanje i fjor, med en tegneserie som illustrerte de samme rådene for overlevelse.

Bare tull Myndighetene i Britisk Columbia legger ikke skjul på at zombie-apokalypsen bare er tull.

Det råder likevel ingen tvil om at kampanjen er en spenstig måte å vekke oppmerksomhet og opplyse om overlevelse på.

Selv om det er lite sannsynlig at vi kommer til å oppleve en epidemi av zombier, er det vel så viktig å være forberedt på alle katastrofer.