Her betaler du 25 000 kroner dagen for badehus

Men det koster bare en hundrelapp å bade.

• Flere reisesaker på db.no/reise

LAS VEGAS (Dagbladet): Det er helg og hetebølge i Las Vegas. Bassenget er fullpakket. Det danses og festes for fullt.

Vi er på The Marquee Dayclub på Cosmopolitan hotell. En av de hotteste dagklubbene akkurat nå.

Magic Electric får opp stemningen. På klubbene i Las Vegas er en DJ den aller viktigste, både dag og natt. De trekker folk.

  4000 dollar
På Marquee kan partyfolket leie sin egen cabana, eller badehus som det heter her hjemme, i tre etasjer. Danse på taket og og kjøle seg ned i den private poolen, om de ikke vil menge seg med med massene i partybassenget.

BADEPARTY: Marquee Dayclub på hotell Cosmopolitan er det hotteste stedet i Las Vegas akkurat nå. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
LAS VEGAS: I denne byen bor det 500 000 mennesker. Foto: DARRIN BUSH/VISIT LAS VEGAS
PARTYBYEN: Som får besøk av 40 millioner turister i året. Foto: VISIT LAS VEGAS
BADEGLADE: Med en dagtemperatur på 40 grader er det mange som vil avkjøle seg i bassenget på the Marquee. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PRIVAT BASSENG: Blir det for mye folk, kan man leie en privat cabana i tre etasjer med eget basseng for 25 000 kroner dagen.
PALAZZO: Den mer eksklusive Azur Beach Club, her kan du møte stjerner og kjendiser. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PÅ AZURE: Det koster 1000 dollar fredager, 1500 lørdager og 500 dollar søndager å leie denne cabanaen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
MOOREA BEACH CLUB: En av de få stedene i USA det er lov å sole seg toppløs, fotografering er forbudt.FOTO: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
EGEN CABANA: Eller badehus som kan kaller det. 3000 dollar dagen for denne på Moorea Beach Club. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
BADEHUS: Mange familier leier eget badehus på Hotel Mandalay Bay. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
LAZY RIVER: Mandalay Bay har også byens største basseng og en Lazy River for de som bare vil slappe av. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
LAS VEGAS: Byen ligger i en ørken. ørken. Foto: DARRIN BUSH/ VISIT LAS VEGAS

Men smaker det så koster det.

4000 dollar koster det å lie de flotteste cabanaene for en dag.  Drikkevarer ikke inkludert.
Så koster det 20 dollar for å komme inn. Og køene utenfor er lang.

Dette er natteliv på dagtid. Og enda mer populært enn nattklubber.

  Spleiselag
- Dette er veldig populært for utdrikningslag, fødselsdagfeiringer og blant vennegjenger på Vegas-tur. Mange kommer også opp fra Los Angeles i weekendene for å feste i bassengene i ørkenbyen.

Det sier Tom Dietz ved Las Vegas turistkontor, Visit Las Vegas. Han har jobbet ved mange av de store hotellene i Las Vegas, og har påtatt seg å guide oss gjennom utelivet på dagtid i Las Vegas.

 PARTYBASSENGET:  Marquee Dayclub på hotel Cosmopolitan er et av de heteste stedene i Las Vegas akkurat nå: Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PARTYBASSENGET: Marquee Dayclub på hotel Cosmopolitan er et av de heteste stedene i Las Vegas akkurat nå: Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Dagklubber er blitt veldig hot her i denne ørkenbyen. Den første var Rehab på Hard Rock Hotel for mer enn fem år siden. Den ble laget etter modell av hotellene på Ibiza.

 Nå har alle de store hotellene dagklubber- i tillegg til de vanlige hotellbassengene.

  Flere klubber
Videre til Moorea Beach Club på Mandalay Bay hotell, en av de andre megahotellene med . Her er det litt mer voksent klientell. Her er det faktisk en av de få stedene i USA hvor det er lov å sole seg toppløs, og da er fotografering forbudt, etter mottoet for denne byen:

What happens in Vegas, stays in Vegas.

Daylight er den hotteste dagklubben på Mandalay Bay. Megahotellet med over 4000 rom, har også det største bølgebassenget i hele Nevada, og en koselig Lazy River for de som ikke lar seg friste inn i dagklubbene.

 DAGKLUBB:  De beste DJ- ene trekker folk, her får Mind Electric opp stemninga. KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
DAGKLUBB: De beste DJ- ene trekker folk, her får Mind Electric opp stemninga. KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Hotellene vil at gjestene bruker mest mulig tid på hotellet, og legger igjen pengene sine der. Først feste i bassenget på dagklubben, gå på rommet og slappe av litt, en eller shoppe i hotellets butikksenter, se et av hotellets mange show, spise på en fancy restaurant og innom casino før det hele avsluttes på hotellets nattklubb.

Ultimate hotellferie
I teorien kan man tilbringe hele Vegas-ferien på samme hotell, uten å gå utenfor i det hele tatt. Hvert hotell er som en egen Syden-destinasjon her hjemme. Og med like stor hotellkapasitet, som det store MGM med 6500 rom, plass til dobbelt så mange mennesker.

Hvert hotell har også sin egen stil.Vi drar derfor videre til Palazzo, som sammen med Venetian utgjør en av de mer eksklusive hotellkompleksene i byen.

Det er bygget som en kopi av Venezia komplett med Dogepalasset og innendørs og utendørs kanaler hvor folk kan seile i en gondol med en syngende gondolier akkurat som i Venezia.

Vi går forbi det eksklusive bassenget til dagklubben Azure. Hit kommer stjerner og celebriteter for å slappe av i ro og fred. Jay-Z og Heidi Klum er blitt observert i den lille dagklubben med eksklusive cabanaer. Spillekonsoller, plasma-tv og ekstraservice som solbrillerensing.

DAGBLADGRAFIKK: KJELL ERIK BERG
DAGBLADGRAFIKK: KJELL ERIK BERG Vis mer

Palazzo har også en stor dagklubb, Tao Beach med spillekonsoller i bassenget.

  Legitimasjon
Et tips til slutt. Enten du skal på dagklubb eller nattklubb, gjelder det å ha med legitimasjon. Med bilde og fødselsdato. Aldersgrensene for å drikke alkohol er 21 år her. Den håndheves strengt. Vesker blir grundig sjekket før du kommer inn.

- Ikke engang bestemora mi fikk komme inn her uten legitimasjon, forteller Tom Dietz.