Her ble Ernest Hemingway forelsket, i både hotellet, byen og naturen rundt

Du kan sove på suitens hans for 25 000 kroner natta.

VAKKER NATUR: Utsikt fra Hotel des Iles Borromees. Ute på sjøen ligger Isloa Bella og i bakgrunnen fjellene som strekker seg nordover og inn i Sveits. Foto: TORMOD BRENNA
VAKKER NATUR: Utsikt fra Hotel des Iles Borromees. Ute på sjøen ligger Isloa Bella og i bakgrunnen fjellene som strekker seg nordover og inn i Sveits. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

STRESA (Dagbladet): Verden er full av idyller. Flere av dem finner du i Italia. Og en av de aller vakreste ligger rundt Maggiore-sjøen en times kjøretur nord for Milano.

Helt siden slutten av 1700-tallet, da Napoleon var innom og befalte at det ble bygget vei langs Lago Maggiore - slik at han enkelt kunne få fraktet tropper og kanoner sørover - har byen Stresa vært et sted for turister som søkte vakker natur, godt klima - og fred og ro.

Slik er det fortsatt.

Stresa er en liten, men koselig, by som er full av mer eller mindre fasjonable hoteller.

Men det er få backpackere som reiser hit. Målgruppen er gjerne godt voksne mennesker som vil slappe av litt, rusle i fjellet eller åsene rundt byen eller langs stranpromenaden.

Hemingway-hotellet Det mest fasjonable av hotellene er en majestetisk bygning som lyder navnet Grand Hotel des Iles Borromees.

Det herskapelige bygget ble ferdigstilt for ganske nøyaktig 150 år siden - i 1863 - og har med unntak av noen påbygninger og indre renovasjoner i det store og hele stått uforandret siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer