Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her blir det mye bading til sommeren

Sjekk charterselskapenes nyheter.

 ADRIATERHAVET : Kroatia blir et populært og rimelig reisemål for sol og badeferie til sommeren. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
ADRIATERHAVET : Kroatia blir et populært og rimelig reisemål for sol og badeferie til sommeren. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Det dukker ikke opp mange nye øyer eller feriesteder i sommerens charterkataloger.
Noen reisemål går ut hos en charterarrangør og kommer inn hos en annen.

Badeliv Kroatia blir stort til sommeren. Flere reisearrangører satser på et av nordmenns mest populære ferieland med kort flytid og fremdeles lave priser på mat og drikke. Selv om Kroatia nå er blitt medlem av EU.

Lara Beach utenfor Antalya er en av de få andre nyhetene denne sommeren. Ibiza er også tilbake i charterkatalogene. Nå mest for barnefamiliene (og for partyfolket også).
Det lille reisemålet Tigagi på Kos er også en av nyhetene.

Direktefly Den andre store nyheten er at det stadig blir flere direktefly fra forskjellige flyplasser i Norge til Sydens sol og varme.

Nå har de fleste charterselskapene direktefly fra de fleste store flyplassene i Sør-Norge i sommersesongen.

Til sommeren blir det også flere direkte charterfly fra Nord-Norge, både fra Bodø, Tromsø og Kirkenes og Alta.

Foreløpig er ikke utvalget det helt store nordfra, men det er alltid store besparelser både i tid og penger på å velge direktefly til Syden.

Kroatia MAKARSKA: Ving går for Makarska Riviera langs Dalmatia-kysten hvor Apollo i mange år har hatt eneretten. Podstrana, Brela, Baska Vada, Makarska og den rolige lille byen Gratlac, alle i kjøreavstand fra Split, hvor flyene lander. Apollo følger opp med skjærgårdscruise fra Dubrovnik og Split. Cruiset kan kombineres med ei uke på hotell i Dubrovnik eller Montenegro.

HVAR: Øya og byen Hvar samt den lille badebyen Jelsa på nordsida av øyer også i Vings katalog til sommeren i tillegg til Apollo, som har vært på de kroatiske småøyene i flere sesonger.

 KROATIA:  Tre brasilianske jenter har funnet fram til partyøya Hvar. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
KROATIA: Tre brasilianske jenter har funnet fram til partyøya Hvar. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Laveste pris: Makarska riviera, 26. juli, 1 uke, kr 4898 med Apollo.

Hellas KRETA: Nå starter Detur også på Kreta med 22 hoteller i områdene rett vest for Chania; Platanias, Agia Marina, Kato Stalos og Gerani. Også Amisol satser på Kreta Vest til sommeren, med Maleme, Plantanias og Kato Galas

KORFU: Star Tour har tre nye reisemål på Korfu, blant annet femstjerners hotell, Deluxe Marbella Beach ved øyas flotteste strand i Agios Ioannis Peristernon og to nye inclusive hotell i Agios Spyridon nord på Korfu ved et naturreservat og ved Nissaki Beach.

KOS: Star Tour lanserer det nye reisemålet Tigaki med øyas beste strender, det nye femstjerners hotellet Diamond De Luxe i Lambi og all inclusive hotellet Blue Village Marmari Beach rett sandstranda i Marmari.

KARPATHOS: Apollo kjører direktefly fra Bergen.

RHODOS: Apollo får treningshotellet Levante Beach i Afandou, med seks tennisbaner og vannsport ved Rhodos lengste strand, like ved det populære familiehotellet Mythos Beach.

SANTORINI: Amisol satser på feriebyen Kamari øst for hovedbyen Fira og badebyen Perissa sør for Fira med svart lavastrand.

Laveste pris: Kos by, 27. juni, 1 uke, kr 5095 med Ving.

Spania IBIZA: Igjen i charterkatalogene, denne gang hos Ving og mest for barnefamiliene. Nyhetene er Ibiza by og den tredje største byen Santa Eulaliao. Partybyen San Antonio og Playa d-en Bossa stranda er for ungdom.

 MENORCA:  Kombiner Mallorca med den litt mer ukjente øya Menorda, her fra Cala Mitjana-stranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MENORCA: Kombiner Mallorca med den litt mer ukjente øya Menorda, her fra Cala Mitjana-stranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Ibiza kan kombineres med naboøya Formentera. I Figuerals ligger Family Beach Resort i rolige omgivelser.

MALLORCA: Nytt charterreisemål i Star Tour katalogen er den lille fiskerbyen Puerto Cristo og Porto Colom på øyas østkyst ved de berømte Dragegrottene, samt et barnefritt luksushotell i Cala Mesquida.

Star Tour får direktefly fra Evenes.

Ving har fjellandsbyene Deia og Valdemossa, et godt stykke fra øyas strender, men en god start for fotturer og landsbyturisme, samt Estellencs/Banyalbufar.

Apollo får det nye spa og treningshotellet Colonia de Sant Jordi like ved stranden i Es Trench. Og cruise fra Palma som inkluderer alle de baleariske øyene og ei uke på hotell på Mallorca.

Laveste pris: Mallorca, 11. juli, 1 uke, kr 4773 med Star Tour.

COSTA DEL SOL: Blir det store i sommer, etter at fastland-Spania har vært ute av charterkatalogene i mange år. Solia innførte Almeria i fjor sommer. Nazars Holiday Village utenfor Benmaldena ved stranden Carvajal blir det store med aktiviteter for barn og ungdom og Costa del Sols største vannpark på hotell.

 RHODOS:  Flere nye hoteller ved Afandou.  Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
RHODOS: Flere nye hoteller ved Afandou. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Laveste pris: Almeria by, 4. august, 1 uke, kr 5995 med Solia.

Tyrkia MARMARIS: Ving åpner to nye hotell i kategorien bare for voksne gjester, Sunprime Beachfront rett på stranden i Marmaris.

ALANYA/ANTALYA: Tyrkiareiser satser på det nye området Lara ikke langt fra Antalya som kombiner badeferie med storbyen Antalya. Her er det all inclusive familieluksus, blant annet på femstjerners Crystal Sunset med 11 vannsklier og egen eventyrbarnerestaurant.

Nazar får hotellet Titanic Lara, bygget som skipet med samme navn ved Lara Beach.

Ving får nytt Sunprime Numa Beach i Alanya, og har da til sammen fire hotell for voksne i Tyrkia til sommeren.

Solia får tre nye femstjerners hoteller i Alanya, blant annet øst for gamlebyen på Lara Beach.

Detur starter direktefly fra Bergen, Ålesund, Oslo og Trondheim.

BODRUM: Star Tour har all inclusive luksushotellet Baia Bodrum med utsikt over Gündoganbukten.

 TYRKIA: Badeland på hotel Titanic Lara, Foto: NAZAR
TYRKIA: Badeland på hotel Titanic Lara, Foto: NAZAR Vis mer

Detur flyr direkte fra Alta, Bodø, Trondheim, Ålesund og Stavanger i tillegg til Oslo. .

SIDE: Nazar har spesialisert seg på all inclusive, det gigantiske Pegasos World med Middelhavets største basseng har i år fått en fartsfylt vannpark.

Laveste pris: Alanya, 4. juli, 1 uke, kr 3990 med Tyrkiareiser.

Bulgaria SVARTEHAVSKYSTEN: Lilleput som har spesialisert seg på Hellas utenfor turiststrømmen har nå den rolige badebyen Sozopol, kjent for trehusbebyggelse, direkte fra Trondheim, Alta og Tromsø.

Ving starter direktefly til Varna fra Bodø i juli fra Bodø og Kirkenes til Varna.

Laveste pris: Sozopol, 6. august, 1 uke, kr 3600 med Lilleput.

Italia SICILIA: Star Tour kommer med et femstjernes Deluxe hotell i Siracusa, samt det nye reisekonseptet Slow Drive, rundreise med forhåndsbestilte hotell:

LIDO DE JESOLO: Apollo har cruise i kombinasjon med hotellopphold i Lido de Jesolo utenfor Venezia.

SARDINIA: Slow Drive med hotell i Cagliari, Alghero, Cala Gonone og Baja Sardinia.

 BADEGLADE:  Charterferie er sol og badeferie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BADEGLADE: Charterferie er sol og badeferie. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Laveste pris: Sardinia, Bosa by, 25. juni, 1 uke, kr 4748 med Star Tour.

Tunisia Detur eneste arrangør til Tunisia denne sommeren, både til Monastir, Sousse og Hammamet.

Laveste pris: Monastir, 12. juli, 1 uke, kr 3999 med Detur.

Portugal ESTORIL: Solia har badebyen Estoril utenfor Lisboa i kombinasjon med Madeira til sommeren.

Laveste pris: Madeira, 11. august, 1 uke, kr 4995 med Solia.

(Alle de oppgitte priseksemplene gjelder per person, basert på at to deler rom. Charterarrangørene oppdaterer sine priser daglig.)