Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her bor du billigst hvis du skal besøke Kaptein Sabeltann

Og reiser du uten barn kan du kose deg med Elvis i baren

EGET SOVEROM: Bestiller du liten suite får du eget soverom og to bad med plass til hele familien.
EGET SOVEROM: Bestiller du liten suite får du eget soverom og to bad med plass til hele familien. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten

Det er stas for barna å bo tett på Kaptein Sabeltann og Dyreparken. For foreldrene som tar regninga, er Ernst et opplagt valg.

Hotel Ernst i Kristiansand er et tradisjonsrikt hotell som åpnet første gang i 1858. I fjor fikk hotellet en real ansiktsløftning, og framstår nå som et moderne storbyhotell midt i den lune sørlandsbyen.

Høy blingfaktor Moderniseringen er, rent interiørmessig, ganske bombastisk utført. Materialvalgene kontrasterer harde mørke flater mot hvitt og grått, og det er høy blingfaktor på detaljene.

Noen vil si frekt og fresht, andre vil synes det er ganske harry.

Petter Stordalen, som selv glimrer med sitt nærvær på en av skapdørene i baren sidestilt med Marilyn Monroe og Elvis Presley, engasjerte tidligere direktør ved Nasjonalmuseet, Sune Nordgren, til å stå for kunstutvalget.

Pliktskyldig ferie Uansett hva slags estetiske preferanser man måtte ha, er det dette snevet av storby og glamour som gjør Hotel Ernst til et opplagt alternativ for foreldre som pliktskyldigst legger sommerferien til Kristiansand for å gi podene et etterlengtet møte med Kaptein Sabeltanns verden og Kardemomme by.

UTEN BARN?:Hvis du kommer til hotellet uten barn kan du alltids henge med Petter, Marilyn og Elvis i baren.
UTEN BARN?:Hvis du kommer til hotellet uten barn kan du alltids henge med Petter, Marilyn og Elvis i baren. Vis mer

Alle har hørt skrekkhistorier om overprisede leirskoleaktige hotellfasiliteter ved Dyreparken. Hotel Ernst og sentrumshoteller i Kristiansand er bare en kvarters bil- eller busstur unna.

Vi var heldige og ble innkvartert i en romslig liten suite for bare noen hundrelapper mer enn et regulært familierom. Luftig takhøyde og fløydører mellom de to rommene er en ikke ubetydelig kvalitet for reisende med små barn.

Det var verdt pengene med dobbelt sett med baderom og tv-skjermer og muligheten for å lukke døra til de sovende barna (som lå fint på sovesofaen) på kveldstid.

God familiedeal Det ene badet hadde badekar, riktignok uten dusjvegg og med et ad hoc badeland som resultat, mens det andre hadde dusj, men ikke toalett.

Totalopplevelsen, inkludert en utmerket frokost, er at dette er en veldig god familiedeal.

SENTRALT:  Hotellet ligger svært sentralt i Kristiansand, rett ved både togstasjonen og hovedgata Markens.
SENTRALT: Hotellet ligger svært sentralt i Kristiansand, rett ved både togstasjonen og hovedgata Markens. Vis mer

Hotellets barnevennlighet strekker seg også til et lekeområde i den kombinerte frokostsalen og restauranten, som til og med var utstyrt med diverse lekekjøretøy som i timene før utsjekk gjorde resepsjonsområdet til lekeplass.

Og kommer man til Hotel Ernst uten barn, kan man jo alltids henge med Petter, Marilyn og Elvis i baren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media