Her bruker jeg mammas oppskrifter

Dagblad-kokkas julekake med G35.

VØRTERBRØD: Passer utmerket med leverpostei og rødbeter, sier Dagblad-kokka Charlotte Mohn. Se oppskrift nederst. 
Foto: HÅKON EIKESDAL
VØRTERBRØD: Passer utmerket med leverpostei og rødbeter, sier Dagblad-kokka Charlotte Mohn. Se oppskrift nederst. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Det er bare ei uke igjen til jul - og mange er sikkert allerede slitne.

Julestria er ingen klisjé - den er virkelighet.

Likevel bør du ta deg tid til litt julebakst - og her får du god hjelp.

Her er julebakstmenyen til kokka vår:

• Saftig grovbrød

• Vørterbrød

• Julekake

• Engelsk fruktkake

Tør å eksperimentere Charlotte Mohn holder seg ikke til bare en oppskrift når hun setter deig på kjøkkenet.

- Man bør ta sjansen på å eksperimentere litt når man lager mat, sier Charlotte. - Lag ei røre og peis på med ingredienser.

Hennes saftige grovbrød var fotografen og undertegnede bare begeistret over. Smaken var praktfull.

- Oppskriften er etter dansk rugbrød - bortsett fra at jeg har bytta rug med hvete, sier Charlotte.

- Enten du lager mitt grovbrød eller rugbrød: Det er bare å ønske silda og leverposteien velkommen på toppen.

Vørterbrød er klassikeren de fleste har smakt: Krydder, rosiner, vørterøl og sirup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer