Her ender du opp som shopoholiker selv om du har butikkskrekk

Tre gode grunner til å besøke Marokko i vinter.

MARRAKECH: Souken er en skattkiste av et handelssentrum, hvor selv den med butikkskrekk ender som shopoholiker. Foto: RUNAR LARSEN
MARRAKECH: Souken er en skattkiste av et handelssentrum, hvor selv den med butikkskrekk ender som shopoholiker. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): Går du rundt og lurer på hvor du skal reise neste gang?

Her er tre grunner til å besøke Marokko.

1 Gå deg vill i Marrakech I Marokkos mest berømte by venter en eksplosjon av inntrykk. Souken er en skattkiste av et handelssentrum, hvor selv den med butikkskrekk ender som shopoholiker.

KASBAH DU TOUBKAL: Det var en gang en beskyttende festning for den lokale eliten, men i dag altså et eksklusivt hotell for turister - i god fysisk form. Foto: RUNAR LARSEN
KASBAH DU TOUBKAL: Det var en gang en beskyttende festning for den lokale eliten, men i dag altså et eksklusivt hotell for turister - i god fysisk form. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Det kan virke kaotisk, men samtidig er stemningen overraskende avslappende når du kommer inn i det virkelige hjertet av souken. Men da må du våge å gå deg litt bort - og sannsynligvis spørre om veien for å komme ut igjen.

Der venter til gjengjeld verdens morsomste sirkus; den daglige underholdningen og spisestedene på Djemaa el-Fna.

2 Bo i en kasbah Den er i skyggen av Nord-Afrikas høyeste fjell, men Kasbah du Toubkal er hevet over det meste av hotellopplevelser i Marokko.

Det var en gang en beskyttende festning for den lokale eliten, men i dag altså et eksklusivt hotell for turister - i god fysisk form.

Hit går det nemlig ingen vei og et muldyr frakter bagasjen din til selve hotellet. Dette er også utgangspunktet for toppturer til Mount Toubkal 4167 meter over havet.

3 Stille ørkenliv Et stort hav av sand: Saharas ørken er som en vakker evighet av gylne bølger og stille netter.

Det finnes mange grunner for å reise til Marokko, men den beste starter hvor veien slutter. Chigaga-ørkenen sørøst i landet er en siste utpost av urørt natur.

Foruten magisk fargespill over rullende sandfjell, er den tørre regionen hjemmet til Nord-Afrikas vennlige nomadefolk. Her finner du også alt fra kamelturer og sandbrettkjøring til stjerneklar himmel og musikk rundt bålet.

REISEFAKTA:

• Norwegian flyr direkte mellom Oslo Lufthavn og Marrakech (hver tirsdag og lørdag fra september til mai) og til Agadir (hver lørdag fra oktober til mars).

• Flytid cirka fem timer, pris fra 1500 kroner tur-retur.

Men mest av alt dette et paradis for de som jakter sjelefred og stillhet.

ØRKENLIV: I ørkenen finner du alt fra kamelturer og sandbrettkjøring til stjerneklar himmel og musikk rundt bålet. Foto: RUNAR LARSEN
ØRKENLIV: I ørkenen finner du alt fra kamelturer og sandbrettkjøring til stjerneklar himmel og musikk rundt bålet. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer