Hytte og hyttekjøp

Her er 11 tips for et tryggere hyttekjøp

38000 nordmenn har planer om å kjøpe hytte ved sjøen. Det er langt mer usikkert å kjøpe fritidsbolig enn vanlig bolig, advarer ekspertene.

FØRSTE SOMMER: Elin og Pål Tohje skal tilbringe sin første sommer på hytta de kjøpte i fjor. Hytta ligger ved sjøen på Hvaler i Østfold. Alle foto: John Terje Pedersen
FØRSTE SOMMER: Elin og Pål Tohje skal tilbringe sin første sommer på hytta de kjøpte i fjor. Hytta ligger ved sjøen på Hvaler i Østfold. Alle foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prisene for hytter ved sjøen har steget med 8,5 prosent det siste året, viser ferske tall fra Eiendom Norge. Den typiske sjøhytta koster nå i snitt i overkant av 2,4 millioner kroner. I løpet av det siste året ble det solgt 2280 sjøhytter, en oppgang på 1,8 prosent fra året før.

- Tradisjonelle sjøhyttekommuner som Hvaler, Larvik og Kragerø har hatt flest salg, noe som er naturlig når dette også er blant regionene med størst utbud av hytter for salg, sier adm. direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer