Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er alle sommerens charternyheter

Hotellet er det nye reisemålet.

KROATIA: Flere av charterselskapene har den kroatiske øya Brac på programmet til sommeren. Foto: PATSTOCK / AGE / NTB SCANPIX
KROATIA: Flere av charterselskapene har den kroatiske øya Brac på programmet til sommeren. Foto: PATSTOCK / AGE / NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Til sommeren blir det retro-charter, når kjente og kjære reisemål som Kroatia, Italia og Portugal kommer tilbake for fullt i charterkatalogene.

Det er sjelden det dukker opp nye reisemål og steder i sommerens charterkataloger. Nye reisemål og land er forbeholdt vinterkatalogen hvor det er mer å velge i.

KROATIA: Byen Supetar på øya Brac er et nytt reisemål til sommeren. Foto: SØREN SVENDSEN / NTB SCANPIX
KROATIA: Byen Supetar på øya Brac er et nytt reisemål til sommeren. Foto: SØREN SVENDSEN / NTB SCANPIX Vis mer

En million nordmenn reiser på charterferie i løpet av året, og mange reiser tilbake til samme sted som året før når man først har funnet sitt favorittreisemål.

Hotell blir stadig viktigere på ferien, og charterselskapene lanserer isteden mange nye hotellkonsepter denne sommeren. Hotellet blir det nye reisemålet.

En gresk nyhet står likevel på charterlista: Øya Paxos, den minste øya i Det joniske hav, utenfor vestkysten av Hellas.

ITALIA: Sardinia-bukta ved Costa Esmeralda er kjent for sitt knallturkise hav. Foto: WALTER BIBIKOW / CORBIS / NTB SCANPIX
ITALIA: Sardinia-bukta ved Costa Esmeralda er kjent for sitt knallturkise hav. Foto: WALTER BIBIKOW / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

Paxos frister med blå grotter, olivenlunder og hovedbyen Gaios med seilbåter og luksusyachter i havna. Denne lille øya er i charterkatalogen for første gang, 37 år etter at de første charterreisene gikk til Hellas.

Nye reisetrender • Charterbransjen spesialiserer seg. Det blir flere hoteller for bare voksne, og flere hoteller for barnefamilier med badeland og barneaktiviteter.

• Flere avreisesteder. I sommer blir det nye direkteavganger fra flere flyplasser, spesielt i nord. Tromsø, Alta, Bodø og Evenes får flere direkteavganger til solvarme reisemål. Også fra Ålesund og Trondheim blir det flere direkteavganger.

• Gamle reisemål kommer tilbake. Algarvekysten og Sicilia kommer for fullt denne sommeren.

ALGARVE: Apollo og Star Tour satser på Portugal til sommeren, med blant annet hoteller her ved Albufeira. Foto: TOPFOTO / NTB SCANPIX
ALGARVE: Apollo og Star Tour satser på Portugal til sommeren, med blant annet hoteller her ved Albufeira. Foto: TOPFOTO / NTB SCANPIX Vis mer

• Nye hotellkonsepter. Hotell for hipstere og hoteller for badeglade rett på stranda.

• Treningshoteller er den nye store trenden. Ferie kombinert med trening, aktiviteter, helse og mat øker mest hos charterarrangørene.

• Rutefly. Flere muligheter til å velge rutefly på pakkereisen. 
 
KROATIA: Apollo var først ute med Kroatia som reisemål, og denne sommeren blir det ny storsatsing ved Adriaterhavet. Åpningen av Romana Beach Resort på stranda i Makarska, er en del av selskapets nye hotellkonsept «Mondo». 

Apollo har også skjærgårdscruise ei uke mellom Hvar, Brac og Split. Dubrovnik nås nå med direktefly. Tidligere har Apollos reisemål til denne populære verdensarvbyen gått via flyplassen i Montenegro.

SPANIA: Det rolige feriestedet Cala Galdana på Menorca, nabøya til Mallorca. Foto: MICHELE FALZONE / CORBIS / NTB NTB SCANPIX
SPANIA: Det rolige feriestedet Cala Galdana på Menorca, nabøya til Mallorca. Foto: MICHELE FALZONE / CORBIS / NTB NTB SCANPIX Vis mer

Apollo kommer også med reisemålene Pula, Porec og den tidligere italienske byen Rovinj på Istriahalvøya. Istria har lenge vært et populært reisemål i Ving-katalogene.

Ving får øya Brac inn i programmet, og satser på det nye Family Gardenhotell Waterman Supetrus. Til nå er 85 prosent av Vings  Kroatia-bestillinger til dette hotellet.

• Star Tour flyr direkte fra Oslo til Kroatia hver fredag til sommeren. Har voksenhotellkonseptet Sensimar i den lille byen Igrane og nabobyen Zivogosce, med «swim-up» - tilgang til svømmebasseng fra rommet, utekino og spa på Makarskas riviera. 

ITALIA: Amisol vil fortsette å utvikle sine konsepter i Italia på Sardinia og Sicilia. Det innebærer flere familiehotell i standkanten i Sardinia-bukta på nordsiden av øya, og nye romantiske perler i Taormina og Taormina Mare på Sicilia.

 HELLAS: Paxos er det eneste helt nye reisemålet i charterkatalogene til sommeren. Her er Trypitosbuen på sørkysten av øya. Foto: ELLEN ROONEY / CORBIS /NTB SCANPIX
HELLAS: Paxos er det eneste helt nye reisemålet i charterkatalogene til sommeren. Her er Trypitosbuen på sørkysten av øya. Foto: ELLEN ROONEY / CORBIS /NTB SCANPIX Vis mer

Sicilia har i mange år vært en storsatsing i Star Tours kataloger.

HELLAS: De sardoniske øyene er tilbake i charterkatalogen til Apollo, som både har Poros og Egina i Det sardoniske hav på programmet.

De to øyene ligger like utenfor havnebyen Pireus og er et reisemål som mange grekere selv reiser til på ferie. Det er også gode ferjemuligheter for dem som vil reise rundt og oppleve mer av det ukjente Hellas. Apollo åpner to nye konsepthotell i Parga, et reisemål som er spesielt populært for par.

Apollo har også charternyheten Paxos på programmet i sommer. Paxos er den minste øya i Det joniske hav, og er relativt uberørt av charterturismen. Hovedbyen Gaios er en populær havn for seilbåter og luksusyachter. Reisen til Paxos går via båt fra Korfu.
 
Star Tour satser stort på Zakhynthos i sommer, med 29 hoteller og en temareise med fottur for et voksent publikum. Zakhynthos har blant annet vært Vings charterkatalog i mange år.

Reisearrangøren Lilleput reiser var blant de første som satses på charterturer til Hellas med reisemål utenfor allfarvei, som Paleochora på sørsida av Kreta. I år er nyhetene Stoupa og Kardamilli på Peloponnes, med jazzfestivaler og konserter.

SPANIA: Star Tour har flere reisemål på Menorca, naboøya til Mallorca, hvor ferielivet er litt roligere. Det nye er Cala Caldana med enkle leiligheter på en grønn høyde ved stranda, og en mer eksklusivt ferie med utsikt over havna i Mahon, Menorcas hovedby, med verdens største naturlige havn.

TYRKIA: Detur har utvidet sesongen i Marmaris og Bodrum til midten av oktober, og får direkteavganger fra Tromsø, Bodø og Haugesund i sommersesongen.

Tyrkiareiser har også nye fire- og femstjerners hoteller i Side, Marmaris og Alanya, og et nytt hotellkonsept Viking impuls med all inclusive på de tre Viking-hotellene i Kemer. I tillegg arrangeres Tyrkiareiser skjærgårdscruise ei uke fra Bodrum til Gökova.

Star Tour satser også på Bodrum, et mer eksklusivt ferieområde med golf- og stjernehoteller. Star Tour har også det nye hotellkonseptet Robinson med sport og velvære for hele familien i Belek, Side, Dalaman, Kemer og Antalya.

I tillegg har Star Tour for første gang det populære Club Med på programmet i Tyrkia.

Nazar har spesialisert seg på Tyrkia med all inclusive og hotell med badeland for barnefamiliene. I år åpner Nazar nytt hotell i Belek, Club Mega Saray, et femstjerners aktivitetshotell med direkte utgang fra rommene til bassenget.

PORTUGAL: Apollo har tatt opp igjen Algarve på  sørkysten av Portugal med avreise til Faro og hoteller i Albufeira og Portimao. Også Star Tour satser på Portugals sørkyst til sommeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media