BÅDE FOR HAN OG HENNE: LGs kommende Android-smartklokke har en klassisk og pen design som appellerer til begge kjønn. Foto: LG
BÅDE FOR HAN OG HENNE: LGs kommende Android-smartklokke har en klassisk og pen design som appellerer til begge kjønn. Foto: LGVis mer

Her er alt vi vet om LGs nye smartklokke

G Watch blir vanntett og får en skjerm som «alltid» er på.

DinSide.no: Den er langt fra først, men mye tyder på at LG G Watch kommer til å bli en av de første skikkelige Android-smartklokkene når den lanseres til sommeren.

Den vil være basert på Googles nylig lanserte programvare-plattform, Android Wear, som i stor grad baserer seg på talestyring.

Nøyaktig hvordan G Watch blir, er enn så lenge ikke kjent. Men for å piske opp forventningene har LG begynt å dryppe ut informasjon på en egen nettside, og her får du alt vi vet så langt.

Skjerm som aldri sover Ifølge LG skal smartklokka blant annet ha en skjerm som «alltid er på».

Det vil si at man ikke må vekke den til live hver gang man skal bruke den, som er tilfellet på eksempelvis Samsungs nyeste smartklokke, Gear 2, en klokke vi nå holder på å teste.

Det gjør klokken mye mer praktisk, men antagelig også mer strømkrevende.

Og akkurat det er viktig, for en av ankepunktene mot smartklokker frem til nå har vært den dårlige batteritiden.

Bruk stemmen Siden G Watch blir en vaskeekte Android-smartklokke, står Googles tjenester naturligvis sentralt med tanke på hvordan man bruker den.

En del av klokkas funksjoner vil hentes fra Google Nå.

Som nevnt vil du kunne utføre en rekke oppgaver via talekommandoer, som du aktiverer bare ved å si «OK Google».

Å spille musikk, skrive en tekstmelding eller lete opp et sted på kartet vil altså kunne gjøres bare ved hjelp av stemmen.

Stilig design De beste smartklokkene skal ikke bare fungere bra, de bør også ha et stilig design. G Watch utmerker seg definitivt på denne fronten, og i positiv forstand.

Ved lansering vil du kunne velge mellom to varianter, Stealth Black og Champagne Gold, med henholdsvis svart og hvit klokkerem.

Av bildene å dømme ser i hvert fall G Watch ut som en lekker sak som vil kunne appellere til både han og henne, noe en del tidligere smartklokke ikke nødvendigvis gjør.

Tåler vind og vær Som seg hør og bør er G Watch også støv- og vannresistent. I hvor høy grad sier LG ingenting om, men de lover at du skal kunne «bruke den i utendørsaktiviteter under røffe forhold».

Ifølge Pocket-lint skal LGs smartklokke komme i salg «før juli» og den vil da koste 180 pund, cirka 1.800 kroner.

INFORMASJON NÅR DU TRENGER DET: LG-klokka skal kunne gi deg beskjed når du har et møte og hvor lang tid du vil bruke på å reise til jobb, alt ved hjelp av Googles tjenester. Foto: LG
INGEN KNAPPER: Selve smartklokka er helt uten knapper. Alt styres på skjermen og ved hjelp av stemmen. Foto: LG
TÅLER VANNSPRUT: Du vil antagelig kunne bruke G Watch i dusjen eller ute i regnværet. Foto: LG
SVART OG HVIT: G Watch vil komme i to farger. Klokkereimene er i plast, men de skal være mulig å bytte ut med mer eksklusive varianter. Foto: LG
Alltid på. Foto: LG
Foto: LG

Google holder sin I/O-utviklerkonferanse den 25. til 26. juni, så vi regner med at alle detaljene rundt både Android Wear og LGs smartklokke vil være kjent innen den tid.

Kilde: Wearable World News

Hva synes du om LGs smartklokke så langt? Kommer smartklokker til å bli en suksess? Si din mening nedenfor!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

Flere teknologisaker får du her:

Se hvor god smartklokka Pebble har blitt, med ny programvare!

Vi har prøvd Google Glass — se hvordan Android-klokkene trolig også vil fungere

Les flere saker om kroppsnær teknologi på DinSide!