Her er appen som gir deg mobilbildene i hånden

Raskt og enkelt.

MOBILPOLAROIDER: Med en app som Printic kan du enkelt bestille fysiske kopier av mobilbildene dine. Passer fint i en fotobok eller på kjøleskapsdøra. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MOBILPOLAROIDER: Med en app som Printic kan du enkelt bestille fysiske kopier av mobilbildene dine. Passer fint i en fotobok eller på kjøleskapsdøra. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Har du tatt alle feriebildene dine med mobilen i år? Da er du neppe alene. Det er så mye enklere å dra frem telefonen fra lomma når du kommer over et fotoøyeblikk, enn det er å ta ut speilrefleksen av sekken eller veska.

Bildekvaliteten blir kanskje ikke like bra med mobilen, men de fleste toppmodellene i dag har ganske gode kameraer.

Les også: Hvilken mobil har det beste kameraet?

Skriver ikke lenger ut Det at mange av oss har bytta ut det vanlige kameraet med mobilkameraet har imidlertid ført til en endring i hva vi gjør med bildene i ettertid.

Før var det kjempepopulært å skrive de ut på fotopapir, mens nå er det deling i sosiale medier som gjelder.

Fysiske kopier av bilder er imidlertid fortsatt kjekt å ha. Fint å henge på veggen eller gi bort i gave til en du er glad i. Men hvordan får du til det på enklest mulig vis?

Du kan naturligvis overføre bildene til PC-en, og så skrive de ut selv eller bruke en fototjeneste på nett. Det finnes imidlertid også apper som gjør at du slipper å gå en ekstra omvei og som lar deg fremkalle bildene rett fra mobilen.

Les også: Fem fine fotoapper for iPhone | Eller for Android

Slik fungerer Printic Printic er en av våre favoritter i den sammenheng. Appen er gratis å laste ned, og finnes for både iPhone og Android.

Å sende bilder til fremkalling er gjort i en fei. Først velger du hva slags type utskrift du vil ha. Du kan velge mellom:

Vanlige utskrifter, det første koster 2,19 dollar (cirka 14 kroner), deretter koster det 0,49 dollar (cirka 3 kroner) per stykk I en boks, 50 utskrifter for 26 dollar (cirka 162 kroner) Fotobøker, bok med 20 sider for 29,90 dollar (cirka 186 kroner), opptil 40 sider Plakater, 50 x 70 plakat for 29,90 dollar (cirka 186 kroner) Kalendere, 12 utskrifter for 19,90 dollar (cirka 124 kroner)
Si at du for eksempel har valg en boks med bilder. Du kan så velge bilder fra både kamerarullen, Facebook, Instagram og Dropbox. Med andre ord må ikke bildene være tatt med mobilen, selv om de fleste nok bruker appen på den måten.

SLIK BLIR RESULTATET: Her har vi fått skrevet ut et bilde delt på Instagram. Ferdig med filter og ramme på. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
SLIK BLIR RESULTATET: Her har vi fått skrevet ut et bilde delt på Instagram. Ferdig med filter og ramme på. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Deretter er det bare å velge dine femti favorittbilder fra årets sydenferie, festival eller annet.

Når du har gjort det, trykker du på «Next» for å velge antall kopier eller gjøre endringer som å beskjære, endre farge på papiret eller legge på tekst.

Til slutt velger du en mottaker, enten deg selv eller kanskje noen du ønsker å gi bildene bort til, før du fullfører bestillingen med betaling.

Les også: Redigér videoen med Fly

Kjapt levert, helt grei kvalitet Vi har brukt tjenesten ved flere anledninger, og har vært fornøyde alle gangene. Det beste er at bildene kommer i posten etter bare noen dager.

Hva med kvaliteten, spør du? Ikke så verst, selv om bildene gjerne kunne vært skarpere. De blir litt som Polaroid-bildene vi tok i «gamle dager». Skulle vi lagd fotobøker, ville vi kanskje ikke valgt de aller dårligste mobilbildene vi har tatt.

Prisen kunne alltids vært lavere, men tjenesten er såpass enkel og gjennomført, at vi ikke ser på det som noe problem. Anbefalt!

Det finnes en rekke alternativer til Printic, deriblant Shutterfly, SimplePrints og HelloPics.

En annen løsning er å gå til innkjøp av en trådløs fotoskriver spesielt laget for bruk med smartmobilen, som for eksempel LG Pocket Photo eller LifePrint.

VELG UTSKRIFTSTYPE: Du kan få både vanlige utskrifter, fotobøker og kalendere hos Printic. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
VELG UTSKRIFTSTYPE: Du kan få både vanlige utskrifter, fotobøker og kalendere hos Printic. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Last ned Printic:
Android (Google Play, gratis)
iPhone (App Store, gratis)

Bruker du noen av disse? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer