Her er årets beste norske juleøl

Flere bryggerier som har gjort det bra før, faller gjennom.

EKSPERTENE:: Dette er juryen som har kåret årets norske juleøl. Fra venstre: Cathrine Indrøy er genuint interessert i øl og har tidligere vært med i fire øltester i Dagbladet, Magnus Sjøberg er kokk og journalist i Pepperkorn.no, Ronja Velten er overpubvertinne ved Bru: Vulkan Pub, Tommy Andersen er daglig leder ved Beer Palace, Inga Greve er ølsommelier, Colinda Lages har jobbet på Vinmonopolet og holder kurs om øl og vin, og Jørn Tore Persen er daglig leder ved Ølakademiet.Foto: Thomas Rasmus Skaug
EKSPERTENE:: Dette er juryen som har kåret årets norske juleøl. Fra venstre: Cathrine Indrøy er genuint interessert i øl og har tidligere vært med i fire øltester i Dagbladet, Magnus Sjøberg er kokk og journalist i Pepperkorn.no, Ronja Velten er overpubvertinne ved Bru: Vulkan Pub, Tommy Andersen er daglig leder ved Beer Palace, Inga Greve er ølsommelier, Colinda Lages har jobbet på Vinmonopolet og holder kurs om øl og vin, og Jørn Tore Persen er daglig leder ved Ølakademiet.Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med under to måneder igjen til julaften, er det nok mange som gleder seg til å åpne årets første juleøl.

Men med over 70 ulike norske juleøl på markedet er det ikke like enkelt å plukke ut den aller beste når du står foran hyllene i butikken eller på polet.

For å hjelpe deg med å skille klinten fra hveten, har vårt panel bestående av sju øl-eksperter luktet, smakt og smattet seg gjennom over 60 øl. Ølakademiet har lagt ned mye jobb med å organisere den grundige testen. Sammen har ekspertene kommet fram til noen klare vinnere og tapere.

- Vinnerne har særpreg, noen av dem er innovative, de har masse smak, er særdeles karakteristiske og preges av godt håndverk, sier Jørn Tore Persen, daglig leder ved Ølakademiet.

- Noe overraskende er det at bryggerier som normalt har produsert godt, slik som E.C Dahls Bryggeri, Hansa-Borg Bryggerier, Grans Bryggeri, Berentsen Brygghus og Kinn Bryggeri, har holdt varierende kvalitet i år.

- Eksperimentering med tradisjonene viser seg å ikke alltid være vellykket, fortsetter han.

Under ser du et utvalg av ølene som fikk høyest og lavest poengsum i hver kategori. Her kan du lese hele Dagbladets juleøltest (krever abonnement).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.