Her er «årets kokebok 2015»

Juryens begrunnelse: - Bør snarest bli standard lærebok.

ÅRETS KOKEBOK 2015:  Tom Victor Gausdals "Kokkelære" er vår tids Schønberg Erken "Stor kokebok" - et omfattende og svært anvendelig oppslagsverk som kommer til å bli et must i alle kjøkken, heter det i juryens begrynnelse. Montasje - Arkivfoto: ANDREA GJESTVANG / Coverfoto: PRESS FORLAG
ÅRETS KOKEBOK 2015: Tom Victor Gausdals "Kokkelære" er vår tids Schønberg Erken "Stor kokebok" - et omfattende og svært anvendelig oppslagsverk som kommer til å bli et must i alle kjøkken, heter det i juryens begrynnelse. Montasje - Arkivfoto: ANDREA GJESTVANG / Coverfoto: PRESS FORLAG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld ble prisen for «beste norske kokebok» delt ut for åttende gang, og vinneren for 2015 er Tom Victor Gausdal med boka «Kokkelære. Den store kokeboka».

Juryens begrunnelse for årets vinner, er blant annet at det er et omfattende og anvendelig oppslagsverk som kommer til å bli et must i alle kjøkken.

- Den bør snarest bli standard lærebok ved alle norske skoler som utdanner kokker, mener juryen.

Spennende finalerunde Juryen mener at boka er obligatorisk for alle amatørkokker som drømmer om å spisse sin matlaging, og fikk prisen for årets kokebok etter en jevn og spennende finalerunde.

Gausdal konkurrerte i den avsluttende finalerunden mot Lise Finckenhagens «Pannekaker», Berit Nordstrand og Kjartan Skjeldes «Verdens beste familiekokebok», Jan Ivar Nykvist sin bok «Glød» og «Gatemat» av Stian Floer og Jan Robin Ektvedt.

Prisen for beste norske kokebok er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

IKKE TIL TOPPS: Pannekaker, Glød og Gatemat klarte ikke å slå Gausdals kokebok i finalerunden. Foto: DAGBLADET
IKKE TIL TOPPS: Pannekaker, Glød og Gatemat klarte ikke å slå Gausdals kokebok i finalerunden. Foto: DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer