Her er arkitekturen, kulturen og maten italiensk, men du er faktisk i Boston

Nabolaget North End er Bostons «Lille Italia».

UTYPISK USA: I Bostons «Little Italy» florerer det med smakfulle italienske restauranter og hyggelige små delikatessebutikker. Foto: MARI BAREKSTEN
UTYPISK USA: I Bostons «Little Italy» florerer det med smakfulle italienske restauranter og hyggelige små delikatessebutikker. Foto: MARI BAREKSTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

BOSTON (Magasinet Reiselyst): - Det aller første jeg gjorde da jeg flyttet til Boston var å dra til denne restauranten, sier italieneren Alfredo Imbimbo og klapper restauranteieren Tomas Salmeron på skuldra.

Restauranten Villa Francesca ligger i en hyggelig sidegate i Bostons «Little Italy», hvor det florerer med smakfulle italienske restauranter og hyggelige små delikatessebutikker.

Her samles både turister og lokale italienere, for det er «nesten som hjemme i Italia».

Mini-Italia North End er Bostons mest italienske nabolag. Hit kom store mengder italienske immigranter, som besteforeldrene til Tomas Salmeron, rundt århundreskiftet, for å søke bedre lykke på andre siden av Atlanterhavet.

Men livet her ble ikke like lett som mange hadde sett for seg. De slet med språket, og med store deler av familien igjen i Italia ble det ekstra viktig for innflytterne å ivareta sin italienske identitet.

Fellesskapet vokste raskt, i takt med at stadig flere italienere valgte å bosette seg i North End.

På begynnelsen av 1900-tallet var området så godt som hundre prosent italiensk - men så steg boligprisene.   Krydder i hverdagen I dag er North End et populært nabolag for unge pengesterke Boston-borgere. Halvparten er italienere, og tradisjonene har blitt holdt i hevd; her er italienske restauranter, gelaterier og delikatessebutikker på rad og rekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.