Her er Arne Brimis beste blomkål-oppskrifter

- Vi må nyte norsk blomkål fra den kommer til den reiser.

BLOMKÅL MED BLOMKÅL: Dette er en av Arne Brimis sommerfavoritter, lun blomkålpuré med nydampet blomkål og godt smør. Vel verdt å prøve for den som er glad i blomkål.  Foto: METTE MØLLER
BLOMKÅL MED BLOMKÅL: Dette er en av Arne Brimis sommerfavoritter, lun blomkålpuré med nydampet blomkål og godt smør. Vel verdt å prøve for den som er glad i blomkål. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den milde og fine blomkålsmaken passer til så mye, og blomkål kan serveres som tilbehør til det meste av det vi setter på middagsbordet.

Den er også nydelig å knaske rå, gjerne med en dipp til, eller syltet i en sursøt lake.

Sunt og enkelt Kokt eller dampet blomkål med en smørklatt over er både sunt og enkelt, og det er en av Arne Brimis sommerfavoritter.

- Ny, norsk blomkål er så godt, og den er jo ny nesten gjennom hele sommeren. Vi må nyte den fra den kommer til den reiser, sier Brimi.

Han har kjørt et blomkålhode til puré i kjøkkenmaskinen, og smaker den til med litt salt.

Sammen med puréen skal han servere enda litt mere blomkål!

Nydampet, med godt smør over.

- Dette lagde jeg første gang på en matfestival på Vestlandet, og det ble suksess.

Et helt måltid bare basert på blomkål. Ta med de fine, grønne bladene og stilken også, slik får vi en fullstendig opplevelse av blomkålen, sier Brimi.

Grønnsaker på grillen For den som ønsker litt mer enn bare blomkålpuré og dampet blomkål til middag, anbefaler han å prøve med litt røkt eller gravet fisk ved siden av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer