Her er Arne Brimis beste kantarelloppskrifter

Enkle triks løfter råvaren.

SOM JORDBÆR MED FLØTE: Kantareller med godt smør. Her i kantarellpanne. Foto: METTE MØLLER
SOM JORDBÆR MED FLØTE: Kantareller med godt smør. Her i kantarellpanne. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Har du en kurv med kantareller, er det enkelt å lage god helgemat.

Den fuktige sommeren har gitt oss en god soppsesong, og det er mange som allerede har funnet mengder av både kantareller og annen god sopp.

Arne Brimi bruker gjerne fridager på å lete etter sopp om høsten, og har alltid et rikt utvalg av blant annet sauesopp, piggsopp og matriske å tilby gjestene på Vianvang.

Og selvfølgelig kantareller.

De er kokken svært glad i, og han liker aller best å spise den anvendelige soppen enklest mulig.

Favoritten er smørstekte kantareller i panne med ristet brød til.Her kan du se noen av våre kantarell-favoritter

Salt til slutt Brimi renser alltid kantarellene godt før steking.

Soppen skal helst ikke skylles, og grus og småkvister fjerner han for hånd.

Han bruker ei stor jernpanne til å steke kantarellene.

Kokken har litt rapsolje i panna, og fyller på med en rikelig porsjon med de gylne fristelsene.

- La kantarellene ligge noen minutter før du rører rundt i panna. Først når de har satt seg skikkelig, legger du oppi en god klatt smør. Når smøret har smeltet, kan du røre, sier Brimi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.