SOM JORDBÆR MED FLØTE: Kantareller med godt smør. Her i kantarellpanne. Foto: METTE MØLLER
SOM JORDBÆR MED FLØTE: Kantareller med godt smør. Her i kantarellpanne. Foto: METTE MØLLERVis mer

Her er Arne Brimis beste kantarelloppskrifter

Enkle triks løfter råvaren.

(Dagbladet): Har du en kurv med kantareller, er det enkelt å lage god helgemat.

Den fuktige sommeren har gitt oss en god soppsesong, og det er mange som allerede har funnet mengder av både kantareller og annen god sopp.

SOPPGLEDE: Arne Brimi lager gode retter med kantareller og steinsopp. Dette er steinsoppbiff. Foto: METTE MØLLER
SOPPGLEDE: Arne Brimi lager gode retter med kantareller og steinsopp. Dette er steinsoppbiff. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Arne Brimi bruker gjerne fridager på å lete etter sopp om høsten, og har alltid et rikt utvalg av blant annet sauesopp, piggsopp og matriske å tilby gjestene på Vianvang.

Og selvfølgelig kantareller.

SOPPSUPPE: Kok suppe på de styggeste, og pynt med de peneste kantarellene. Foto: METTE MØLLER
SOPPSUPPE: Kok suppe på de styggeste, og pynt med de peneste kantarellene. Foto: METTE MØLLER Vis mer

De er kokken svært glad i, og han liker aller best å spise den anvendelige soppen enklest mulig.

Favoritten er smørstekte kantareller i panne med ristet brød til.

Her kan du se noen av våre kantarell-favoritter

Salt til slutt Brimi renser alltid kantarellene godt før steking.

Soppen skal helst ikke skylles, og grus og småkvister fjerner han for hånd.

Han bruker ei stor jernpanne til å steke kantarellene.

Kokken har litt rapsolje i panna, og fyller på med en rikelig porsjon med de gylne fristelsene.

- La kantarellene ligge noen minutter før du rører rundt i panna. Først når de har satt seg skikkelig, legger du oppi en god klatt smør. Når smøret har smeltet, kan du røre, sier Brimi.

- Det er et godt råd å aldri salte soppen først, men alltid til slutt. Da unngår du at den begynner å koke, sier Brimi.

Han serverer også smørstekte kantareller som tilbehør til høstens viltretter. Disse klassiske oppskriftene har vært publisert i Dagbladet tidligere.

Slik renser du sopp

Noen av disse klassiske oppskriftene har tidligere vært publisert i Dagbladet.