Her er åtte supersunne brød

Flere av de sunne brødene er uten gluten, gjær eller melk.

MED NØTTER: Oppskriften på denne valnøttsandwichen holder til 20 små eller 12 store rundtykker.  Foto: Arild de Lange Nilsen (www.cornells.no)
MED NØTTER: Oppskriften på denne valnøttsandwichen holder til 20 små eller 12 store rundtykker. Foto: Arild de Lange Nilsen (www.cornells.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brød er ikke bare tomme kalorier og raske karbohydrater. Sunne brød kan varieres i det uendelige, både i form, størrelse og smak. Det er nesten ikke grenser for hva man kan tilføre deigen av ingredienser.

Revne grønnsaker og krydder I tillegg til kornsorter av alle slag, kan et godt, sunt brød inneholde alt fra revne grønnsaker og biter av soltørket tomat, til nøtter, frø, kryddere og urter.

Om du ønsker et godt brød med lite karbohydrater - samlebetegnelsen på sukker og stivelse - går det fint å utelate det siktede hvetemelet.

Mat med mye karbohydrater fører til et svingende blodsukker, noe som settes i forbindelse med overvekt, diabetes og andre livsstilssykdommer.

Ingredienser som gir liten stigning i blodsukkeret, kan være grønnsaker, nøtter, bær, yoghurt naturell, cottage cheese, egg, belgfrukter og hele korn. Slike brød gir en rekke fordeler, skriver ukebladet Hjemmet:

Mer fiber som letter fordøyelsen, gode fettsyrer som smører leddene, gir vakker hud og bedre hukommelse, samt en rekke vitaminer og mineraler som generelt styrker helsen og forebygger sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer