Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er barnas drømmevinterferie

Dette kan du oppleve i fjellet - med og uten ski på beina.

SKIGLEDE: Det er klart for vinterferie med barn på Svukuriset i Femundsmarka. Foto: Julie Maske/Turistforeningen
SKIGLEDE: Det er klart for vinterferie med barn på Svukuriset i Femundsmarka. Foto: Julie Maske/Turistforeningen Vis mer

(Dagbladet): Fine skispor, store snøhuler, morsomme akebakker - og varm kakao. Dette er drømmevinterferie for mange. Kanskje særlig for barnefamilier, eller for besteforeldre som skal være sammen med barnebarna i vinterferien. Men hva skal dere finne på?
Den Norske Turistforening har råd til den som trenger inspirasjon eller som ønsker å være sammen med andre barnefamilier i ferien.

Opplevelser for livet

- Flere av DNTs hytter er åpne i vinterferien, og byr på morsomme aktiviteter for hele familien. Disse seks gir garantert vinterferieminner for livet, sier Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening.

Her er turistforeningens tips til en god ferie for barn og voksne i fjellet:

Haukeliseter

Midt på fjellet mellom øst og vest, ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, finner du Fjell-Norges storstue.
Selv du kan komme deg helt fram med bil eller buss har du den deilige villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet. I uke 8 og 9 er det klart for vinteraktiviteter, skilek og morsomme aktiviteter på Haukeliseter. Hytta tilbyr gratis overnatting for barn under 12 år i vinterferien. Les mer.

JOTUNHEIMEN: Blir dere med til Fondsbu så får dere også prøve beltebilkjøring inn til hytta.Foto: Sindre Thoresen Lønnes/Turistforeningen
JOTUNHEIMEN: Blir dere med til Fondsbu så får dere også prøve beltebilkjøring inn til hytta.
Foto: Sindre Thoresen Lønnes/Turistforeningen Vis mer

Fondsbu

Den populære hytta ligger idylliske til midt i Jotunheimen, og er et populært turmål både sommer og vinter. Fondsbu byr på vintermoro for hele familien, og i uke 8 kan barn fra fem år med voksenfølge finne på massevis av morsomme aktiviteter med hyttas egne aktivitetsledere.
Les mer.

Gjevilvasshytta

Gjevilvasshytta i Trollheimen, ikke langt fra Oppdal, er et yndet tilholdssted for barnefamilier. Som landets eldste bevarte turisthytte bygget i solid tømmer byr hytta på en unik atmosfære. Hytta har vinterferieåpent i uke 8, og byr på vinterferieaktiviteter og lek i hyggelige omgivelser. Les mer.

Svukuriset

Svukuriset er en vakker, ombygget fjellgård som ligger midt i Femundsmarka. Hytta er et fantastisk utgangspunkt for turer i Femundsmarka nasjonalpark, både for deg som skal gå fra hytte til hytte, og for deg som vil bo fast på hytta noen dager. Svukuriset har vinterferieåpent og kan dere prøve dere på hundesledetur, bålkos og isfiske. For fellestur med Barnas Turlag. Les mer.

Gjendesheim

Gjendesheim har tettpakket aktivitetsprogram for både små og store, unge og gamle gjennom hele uke 8. Hils på levende reinsdyr, kjør hundeslede, og sett deg til dekket middagsbord hver dag. Mens barna leker med nye venner kan mor eller far leie fatbike og leke seg i Jotunheimens eneste snølagte pump-track-løype rett utenfor hytteveggen på Gjendesheim. Gjendesheim har også en egen camp for ungdom fra 13-16 år. Les mer.

Alexander Grieghytten

Bergen Turlag tilbyr DNT-medlemmer fast opphold på Alexanser Grieghytten i vinterferieuke 9. Hytta ligger flott til i Bergsdalen, har innlagt vann og strøm, og er perfekt for familier som vil på hyttetur i et familievennlig skiterreng. Dette er et uorganisert tilbud til familier som i all hovedsak ønsker å styre løpet selv, og familiene bringer selv med sin egen mat. Det vil være veiledere tilstede som hyttevakter hele perioden, og disse kan også komme med forslag til aktiviteter. Les mer.

DET GODE LIV: Vinterfjellet venter på familier som vil være med på felles aktiviteter.  Foto: Nina Guzman Toft/Turistforeningen
DET GODE LIV: Vinterfjellet venter på familier som vil være med på felles aktiviteter.  Foto: Nina Guzman Toft/Turistforeningen Vis mer

Fire flotte vinterturer

Du trenger ikke alltid å dra så langt hjemmefra for å få villmarksfølelsen.

Familieparadis i Telemark

Flekkerhytta- Fugleleiken –Flekkerhytta. Den ubetjente Flekkerhytta ligger idyllisk til ved vannet i Flekkeren på Svanstuli Telemark. Det er vei helt frem og Flekkerhytta passer ypperlig for barnefamilier og eldre. Hele hytta må bookes på forhånd. Huldreløypa er av de mest populære løypene i Svanstulområdet. En flott og familievennlig løype på 8,5 km. Vil du ha en litt lengre tur med litt variert terreng, kan det være fint å gå både Huldreløypa og Svanstulflottene som en tur. Les mer.

Idylliske Bærumsmarka

Skytterkollen- Sæteren gård – Skytterkollen. Sæteren Gård i Bærum er paradis for barna. Her er et tilrettelagt for at alle barn skal få opplevelser ute gjennom et morsomt, aktivt, allsidig, enkelt, naturvennlig og trygt friluftsliv. Starter du på Skytterkollen er det 2,6 km på ski eller bena til Sæteren gård. Hele veien er det godt merket og skiltet.

Barnevennlig på Hedmarksvidda

Budor- Mållia-Sandfløten- Budor. Om du aldri har vært på fjellet om vinteren, men gjerne vil prøve – ja, da er Hedmarksvidda Norges snilleste turområde. Her ligger de ubetjente turistforeningshyttene Målia og Lageråkvisla, enkle turmål selv ganske små barn klarer å nå. Les mer.

Vintertur til Vending

Hamlagrøosen - Vending – Hamlagrøosen. Fjellene i Bergsdalen er et relativt snøsikkert fjellområde nær Bergen, og fjellene er såpass lave at været ikke tar så hardt. Med kvisterute til Bergen Turlags nye hytte på Vending, er det enkelt å komme seg på tur. Ruta fra Osen på Hamlagrøvatnet er ganske lett. I jevn fin stigning går du sørover, og opp til den nye selvbetjeningshytta. Les mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media