Her er bilene med best bakseteplass

Er du over snittet høy på sokkelesten finner du bilen for deg her.

GIGANTISK: Skoda Superb er blant bilene vi har testet med aller størst baksete. Her kan selv de aller lengste sitte tilbakelent og komfortabelt. FOTO: Øyvind Jakobsen
GIGANTISK: Skoda Superb er blant bilene vi har testet med aller størst baksete. Her kan selv de aller lengste sitte tilbakelent og komfortabelt. FOTO: Øyvind JakobsenVis mer

Vi Menn Bil tester omkring 100 biler i året, og våre omfattende testprosedyrer inkluderer, i tillegg til måling av støy, akselerasjon og forbruk, en del hvor vi måler bilens fysiske størrelse innvendig.

Det gjør at vi kan si noe om hvor stor plass det er i forskjellige modeller - uten å kun referere til hukommelse og følelse av plass.

Et av de viktigste målene vi tar, er bakseteplass. Der skal man ofte plassere et barn eller to, og i motsetning til bagasjen kan man ikke bare pakke lettere.

For liten bakseteplass kan også gjøre det ukomfortabelt for de som sitter foran. Dette er ofte et problem med bakovervendte barneseter i mindre biler.

Tre mål De to første er relativt enkle, og måler maksimal og minimal plass i baksetet. Disse målene har begrenset relevans i det daglige, da de aller færreste kjører med forsetet i bakerste posisjon.

Det mest interessante målet er derfor det hvor vi har regnet oss frem til en standardposisjon på førersetet basert på redaksjonsmedlemmenes snitthøyde og riktig sittestilling. Det vil si at førersetet har en posisjon som vil passe til en snittmann på rett i overkant av 180 centimeter.

Vi har valgt å dele inn rangeringen i tre forskjellige klasser: Kompaktbiler, stasjonsvogner/sedaner og SUV/MPV. Bilene du finner i samlingen under er de fem bilene med best bakseteplass etter vårt normalmål i hver av disse klassene.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Luksus for storfamilien Den digre Mercedes R-klasse er de barnerikes drømmebil. Les test. Karakter: 4/6 Produsent: Mercedes-Benz Pris: 1250000 Bilen som kommer frem overalt Den nye Toyota Land Cruiser følger opp en lang og imponerende tradisjon, og er samtidig blitt hakket bedre på veien. Karakter: 4/6 Produsent: Toyota Pris: 969700 Familiedrømmen Om du har behov for mange sitteplasser, kombinert med bagasjeplass, er det bare en bilklasse som gjelder: De store kassebilene. Men det koster! Karakter: 4/6 Produsent: Volkswagen Pris: 735320 En av de beste syv-seterne Nye Ford S-Max får terningkast 6 på komforten. Karakter: 5/6 Produsent: Ford Pris: 415300 Donnerwetter, for en SUV! VW Touareg er en harmonisk stor-SUV. Putter du en 4,2-liters V8-diesel med 340 hk i motorrommet forvandler den seg til en bøllete råtass. Karakter: 4/6 Tradisjonsbrudd Den nye Jaguar XJ er en helt annerledes bil enn sin forgjenger. Mest på godt, men det etterlater også et lite savn. Karakter: 5/6 Noen smiler hele veien Skoda Superb stasjonsvogn med kraftig dieselmotor og firehjulsdrift er en perfekt kombinasjon for norske vinterveier. Karakter: 5/6 Hva skal vi med denne folkevogna? Sjelden vare: En ny Volkswagen som ikke vil selge godt. Karakter: 4/6 Produsent: Volkswagen Pris: 265080 Audi A6 for flest folk Audi A6 blir dessverre aldri for folk flest, men dette er det nærmeste A6 kommer folkelig. Karakter: 5/6 Produsent: Audi Pris: 647000 Hyundai i40 kan konkurrere med de beste 6200 kilometer med Hyundai i40 har overbevist oss: Koreanerne mener alvor. Karakter: 5/6 Produsent: Hyundai Pris: 413000 Praktisk mini-luksus Mercedes-Benz B-klasse er noe så sjelden som en kompakt og praktisk luksusbil. I alle fall med de rette utstyrspakkene og en lekker bensinmotor. Karakter: 5/6 Supermotor gjør A3 enda bedre Kjapp, liten, og gjerrig som en dieselmotor: Audi A3 har markedets beste bensinpakke. Karakter: 5/6 Denne bensinbilen går rimelig Bensinmotoren er ikke død. Det viser nye Honda Civic. Karakter: 4/6 Produsent: Honda Pris: 284900 Toyota på sitt beste I standardversjon er Toyota Auris 1,4D-4D mer komfortabel enn i den sportslige Kuro S vi har testet tidligere. Det passer nok den jevne Auris-kunde godt. Karakter: 4/6 Elbil uten angst Opel Ampera imponerer mest og skuffer litt. Karakter: 5/6 Produsent: Opel Pris: 379900