FLEKSIBEL: En såkalt flerbruksbil kan være verdt å vurdere for dem som trenger god plass i bilen. Opel Zafira Tourer er en mellomstor flerbruksbil med praktiske seteløsninger. Foto: PETTER HANDELAND
FLEKSIBEL: En såkalt flerbruksbil kan være verdt å vurdere for dem som trenger god plass i bilen. Opel Zafira Tourer er en mellomstor flerbruksbil med praktiske seteløsninger. Foto: PETTER HANDELANDVis mer

Her er bilene med størst bagasjeplass

Plass er et viktig kriterium i de fleste bilkjøp. Sjekk oppgitt bagasjeplass i 68 biler.

• Flere bilsaker på db.no/bil.

HYUNDAI I40: Svelger unna. Foto: PETTER HANDELAND
HYUNDAI I40: Svelger unna. Foto: PETTER HANDELAND Vis mer

Du kjenner deg kanskje igjen: Du har kjøpt en bil som du hadde tenkt skulle holde noen år.

FORD B-MAX: Har plass til ei plate på 240 cm. Foto: PETTER HANDELAND
FORD B-MAX: Har plass til ei plate på 240 cm. Foto: PETTER HANDELAND Vis mer

Så har det skjedd noe - kanskje krever et nytt familiemedlem at ei barnevogn alltid må være med i bilen, eller familien har skaffet seg ei hytte som betyr fullstappet bil helg etter helg.

PEUGEOT 508 RXH: Hybridbatteriet stjeler litt plass. Foto: PETTER HANDELAND
PEUGEOT 508 RXH: Hybridbatteriet stjeler litt plass. Foto: PETTER HANDELAND Vis mer

Plutselig er det du trodde var en tilstrekkelig rommelig bil, blitt for trang.

- Det er god økonomi å velge en bil som også dekker eventuelle framtidige behov, ikke bare dagens, sier fagredaktør Terje Bjørnsen i Vi Menn Bil Top Gear.

Bare en pekepinn - Du bør imidlertid bruke volumtallene produsentene oppgir bare som en pekepinn, sier Bjørnsen.

Årsaken er at bagasjeplassen beregnes med metoder der hulrom i sidevegger og under bagasjeromsgulvet tas med - rom de færreste vil mene er en del av det egentlige bagasjerommet.

Bilkjøpere med spesielle behov bør derfor ta med seg gjenstander de ofte skal ha med seg, når de prøvekjører en bil de vurderer å kjøpe.

Barnevogntesten Et typisk eksempel er barnevogn.

- Det er lurt å sjekke om du får plass til barnevogna på langs i bagasjerommet, uten å måtte demontere den helt, sier testansvarlig Iren Evensen i magasinet Foreldre og Barn.

- Da har du fortsatt plass til en god del annen bagasje. Må du sette vogna inn på tvers, tar den i praksis hele plassen.

Produsentenes tall Volumtallene som er oppgitt i tabellene under, er samlet av Opplysningsrådet for Veitrafikken på grunnlag av opplysninger fra de offisielle bilimportørene.