TOPPKARAKTER: VW Golf er Norges mest solgte bil 2011, mens Ford Focus er tredje mest solgt. Begge imponerte med terningkast seks i vår test. Foto: Egil Nordlien HM Foto
TOPPKARAKTER: VW Golf er Norges mest solgte bil 2011, mens Ford Focus er tredje mest solgt. Begge imponerte med terningkast seks i vår test. Foto: Egil Nordlien HM FotoVis mer

Her er bilene som er best i test

Sjekk ut de beste SUV-ene, stasjonsvognene og kompaktbilene før du skal handle.

Å kjøpe ny bil er vanskeligere enn noen gang tidligere. Alternativene er mange, og bilene blir stadig bedre.

Vi Menn Bil Top Gear tester rundt 100 biler årlig og har et testarkiv med over 600 biltester, der alle bilene har gått gjennom samme grundige testopplegg - noe som gjør nybilvalget litt enklere for deg.

Klikk på hver enkelt bilmodell i tabellene for å lese full test.

Ny konge i Golf-klassen Etter at Ford lanserte Focus tidligere i år, har det blitt tettere i toppen i kompaktklassen. Golf, som tidligere har vært kongen i klassen og som seinest i vår sto med terningkast seks i vår test, måtte abdisere da vi kåret Focus til klassens beste bil da den ble lansert på det norske markedet i mars.

Tross dette har ikke Focus klatret helt til topps på registreringsstatistikken til OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken), pr. 31.11.11 er den Norges tredje mest solgte bil med 3900 solgte.

LIKE GODE: VW Passat og Ford Mondeo er jevngode og fikk begge terningkast fem i vår test. Nordmenn flest ser ut til å like Passat best. Foto: Egil Nordlien HM Foto
LIKE GODE: VW Passat og Ford Mondeo er jevngode og fikk begge terningkast fem i vår test. Nordmenn flest ser ut til å like Passat best. Foto: Egil Nordlien HM Foto Vis mer

Golf er Norges klart mest solgte bil med hele 6763 solgte i samme ellevemåneders periode. Auris, som er Toyotas alternativ i kompaktklassen, gikk gjennom vår test med en firer på terningen i 2010 og kan vise til 3000 solgte.

Opel Astra ligger på jumboplass i kompaktklassen med snaut 1700 solgte og terningkast fire i vår test.

Nye BMW 1-serie er en av de beste i kompaktklassen med fem på terningen. Akkurat som Alfa Romeo Giulietta, Lexus CT200h og Citroën C4.

En vinner blant familiebilene Til tross for at siste generasjon Passat hadde forholdsvis lite nytt å vise til, er den uten tvil vinneren i familiebilklassen. Tre ganger har den gått gjennom vårt testopplegg i år, noe som vitner om bredden i Passat-stallen når det gjelder motorer, drivlinjer og utstyr.

Ford Mondeo ble testet mot Passat og det var bare detaljer som skilte de to - begge endte med fem på terningen. Passat selger riktignok mer enn Mondeo og er Norges klart mest solgte familiebil i 2011.

STORSELGER: Mitsubishi ASX er den SUV-en det selges klart flest av i Norge. Terningkast fem. FOTO: Petter Handeland
STORSELGER: Mitsubishi ASX er den SUV-en det selges klart flest av i Norge. Terningkast fem. FOTO: Petter Handeland Vis mer

Både Volvo V70 og Toyota Avensis scoret begge fire i test i 2010 men selger begge to hakket mer enn Mondeo.

Skoda Octavia og Superb, Hyundai i40, Volvo V60/S60, Audi A4, Mercedes C-klasse, Opel Insignia og Peugeot 508 scorer fem i våre tester og kan vise til gode salgstall i 2011.

Mer eksklusive familiebiler som BMW 5-serie og Audi A6 står til toppkarakter i våre tester, men koster også en god del mer enn snittet i familiebilklassen.

Populært med SUV BMW X1 er den eneste bilen som er belønnet med terningkast seks av SUV-ene vi har testet i år.

Volvo XC60, VW Tiguan og Skoda Yeti følger hakk i hæl med en femmer på terningen, akkurat som Norges mest solgte SUV i år, Mitsubishi ASX (3779 solgte pr. 31.11.11).

Range Rover Evoque, Audi Q3, Mini Countryman, Kia Sportage og Peugeot 3008 følger etter med testkarakter fire.

Beste elbil: Blant elbilene er det nye Nissan Leaf som gjør best inntrykk.

Sett i forhold til trillingene Mitsubishi i-Miev, Citroën C-Zero og Peugeot iOn er Nissan Leaf i størrelse og plass en ordentlig bil, men sett i forhold til biler med forbrenningsmotor er forbedringspotensialet fortsatt stort. Terningkast fire.

Beste sportslige bil: Blant de sportslige bilene er sniker kompaktkongen Golf seg inn med to sinnaversjoner kalt GTI og GTD med terningkast seks, tett etterfulgt av Mercedes SLK og BMW 1M Coupé som begge fikk fem.

Beste luksusbil: Nye Mercedes CLS og Jaguar XJ er de to luksusbilene som scoret best i test i 2011. Terningkast seks.

Les også: Vi har testet over 600 biler Toyota Avensis blir bedre og billigere Disse vindusviskerne er som skapt for norsk møkkavinter
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.