Her er bilene som er billigst i drift

Og se hvordan du kan kjøre mer økonomisk.

GJERRIG 4WD: Den nye Subaru XV er per mars 2012 den firehjulsdrevne bilen som har brukt minst drivstoff i våre tester. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
GJERRIG 4WD: Den nye Subaru XV er per mars 2012 den firehjulsdrevne bilen som har brukt minst drivstoff i våre tester. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alle bilene vi tester blir kjørt gjennom en fast forbrukstest. Her viser vi deg hvilke modeller i ulike klasser som har brukt minst fra 2010 til i dag.

Hvilken bil du velger, spiller en stor rolle for hva du ender opp med i bensin- eller dieselregning. De siste to årene har vi kjørt over 230 biler i test og resultatene viser at det kan skille opp mot 50 % mellom den beste og den dårligste innen samme bilklasse.

Like viktig som hvilken bil du velger, er imidlertid kjørestilen og bevisstheten rundt forbruket. Det hjelper ikke å kjøre Toyota Prius hvis skiboksen står på hele året, dekktrykket er lavt og gasspedalen fungerer som en av-på-bryter.

Dermed er mye opp til deg. Kjøper du riktig bil og legger an til en fornuftig kjørestil, kan du fort redusere drivstoffkostnadene 5-10 000 kroner per år, avhengig av hvor langt du kjører og hva slags biltype du har.

Her er de bilene som har utmerket seg i våre tester de siste to årene:

Småbiler Ikke uventet er det småbiler med moderate dieselmotorer som bruker minst drivstoff i våre tester. Aller best er Mini One D med et forbruk på 0,40 liter per mil. Hakk i hel følger Peugeot 207 99G (0,41), Toyota Verso S D-4D (0,41) og Kia Rio 1,1 CRDi (0,42).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer