Her er bomsjokket

Til tross for en halv milliard i statlige tilskudd i fjorårets statsbudsjett, koster det fortsatt mye å kjøre på norske veier.

KOSTER MYE: Til tross for en halv milliard i statlige tilskudd i fjorårets statsbudsjett, koster det fortsatt mye å kjøre på norske veier. Foto: Scanpix
KOSTER MYE: Til tross for en halv milliard i statlige tilskudd i fjorårets statsbudsjett, koster det fortsatt mye å kjøre på norske veier. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 satte staten av 502,8 millioner kroner til å subsidiere bomveiene i landet vårt. Så lenge bompengeselskapene gikk med på å gjøre diverse endringer i innkrevingssystemet, fikk flere veier del i denne potten.

Fra bomringen i Kristiansand, i sør, til Ryaforbindelsen i Troms, i nord, finnes det i alt 228 bomstasjoner i Norge. Om lag 51 av disse har fått tilskudd for i år. Fra og med torsdag 1. mars går dermed prisene ned med om lag ti prosent på flere av disse strekningene. Det har ifølge Statens vegvesen vært ett av kriteriene for å få støtten – selv om vi i praksis ser at ikke alle har klart dette, sammenlignet med prisene for 2017.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer