Her er Brimis russiske favoritter

Mesterkokken har latt seg inspirere av OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Med blant annet to lærerike turer til Russland som kokk i TV-produksjonen «Gutta på tur», har Brimi fått litt kjennskap til russisk matkultur.

Nå er det nok ikke akkurat maten som trekker turister til Russland, selv om mange har lyst på både svart kaviar og piroger.

Men Brimi synes russisk mat både kan være smakfull og inspirerende.

- Da vi reiste rundt i Russland, fikk vi ofte servert store gryter med kjøtt av lam og hest som var kokt sammen med løk, kål eller rotgrønnsaker. De brukte det kjøttet de hadde tilgang på, og serverte alltid mørkt brød og smør til. Jeg husker det som gode og ekte smaker, sier Brimi.

Gryte i norsk versjon Han rører forsiktig i ei dampende gryte på komfyren, en norsk versjon av de russiske minnene.

Hest og lam er byttet ut med reinsdyrkjøtt, som er både mørt og saftig etter snart tre timers koking.

Brimi hakker opp en stor bunt bladpersille som han strør i gryta rett før servering.

- Dette er raus og kraftig kost, ei skikkelig femmilsgryte! Og om vi ikke kan glede oss over gode resultater i Sotsji, så kan vi i alle fall nyte at det lukter deilig kjøttgryte i huset, smiler Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer