DAGBLADETS ØLTEST: Vårt panel bestående av sju øl-eksperter har luktet, smakt og smattet seg gjennom over 60 øl og kommet fram til noen klare vinnere og tapere. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
DAGBLADETS ØLTEST: Vårt panel bestående av sju øl-eksperter har luktet, smakt og smattet seg gjennom over 60 øl og kommet fram til noen klare vinnere og tapere. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Her er Dagbladets store juleøl-test

Ekspertene har vurdert over 60 øltyper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Med under to måneder igjen til julaften, er det nok mange som gleder seg til å åpne årets første juleøl.

JULEØL • Juleøl er i likhet med annet øl brygget på malt, humle, vann og gjær. Det er forholdene mellom ingrediensene og bryggerimesterens kunnskap om brygging som skaper de spennende forskjellene. • Bryggeriene tilpasser juleølet til forskjellige typer julemat og lokale preferanser. • I juleøl brukes det ekstra mye spesialmalt, karamellmalt og fargemalt, noe som gir en fin, rund sødmefylt smak. • I gjæringsprosessen får ølene ulike preg av fruktighet, mens humlen med sin bitterkarakter skaper balanse mot sødmen og fruktigheten. • Forskjellen på juleølen du får kjøpt på dagligvarebutikken og på Vinmonopolet ligger i alkoholstyrken.Kilde: ol-akademiet.no

Men med over 70 ulike norske juleøl på markedet er det ikke like enkelt å plukke ut den aller beste når du står foran hyllene i butikken eller på polet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn