Her er de 10 beste TV-ene for 3D

Les dette før du kjøper TV.

KINO-TV: Vi kåret Philips Cinema 21:9 til verdens beste kino-TV i fjor. Nå er en ny versjon ute med litt større skjerm og og bedre skjerm. Foto: Produsent
KINO-TV: Vi kåret Philips Cinema 21:9 til verdens beste kino-TV i fjor. Nå er en ny versjon ute med litt større skjerm og og bedre skjerm. Foto: ProdusentVis mer

||| Panasonic, Samsung og Sony dominerer listen over de 10 beste 3D-TV-ene akkurat nå.

Det er nettstedet Techradar, som blant annet henter innhold fra kjente teknologimagasin som Home Cinema Choice, What Laptop, PC Format og PC Plus, som står bak rangeringen.

Sjekk også ut test av fem perfekte hytte TV-er.

I dag må du kjøpe en dyrere og mer teknologisk avansert TV for å få 3D.

I løpet av et år eller to kommer trolig de fleste TV-modellene til å ha støtte for 3D.

3D har imidlertid noen skyggesider. Bokstavelig talt.

Siden det skal vises to nesten identiske bilder - et til høyre og et til venstre øye - kan det oppstå en skyggeeffekt (Crosstalk) som kan være plagsom.

Mens plasma har vært sett på som en teknologi på vei ut, har 3D løftet plasma fram i lyset igjen siden plasma tydeligvis sliter mindre med disse skyggeeffektene.

Se vår test av store TV-er.

GOD: Sony KDL-40HX800 gir gode 3D-bilder til en rimelig penge. Foto: Produsent
GOD: Sony KDL-40HX800 gir gode 3D-bilder til en rimelig penge. Foto: Produsent Vis mer

Ulempen med plasma er at de er mindre lyssterke enn skjermer som baserer seg på LCD/LED.

Skal du likevel kjøpe deg en TV I toppklassen, bør du uansett sjekke at du får en TV som støtter 3D på en best mulig måte.

Her er Techradar sine liste med de 10 beste 3D-TV-ene:

10. LG 47LD950 47 tommer stor skjerm som sniker seg med på topplisten. Les hele testen her.

9. Samsung 40C7000 Tynn og lekker LED-TV fra Samsung som prismessig heller ikke er helt i tetsjiktet. Finnes i flere størrelser. Les hele testen her.

8. Samsung LE46C750 Her er Samsungs 3D-tilbud til massemarkedet. Samsung var tidlig ute med en prisgunstig 3D-skjerm. Nå har de fått følge av flere. Blant andre Sony. Les hele testen her.

7. Philips Cinema 21:9 Platinum Verdens første og fortsatt eneste TV med ekte kinoformat: 21:9. Den ekstra brede TV-en ble av HjemmePC kåret til verdens beste film-TV.

Årets modell er oppgradert med to ekstra tommer og har fått LED-baklys. Det gir bedre svartnivå og gjør den bedre på lyse parti. Les hele testen her.

6. LG 55LX9900 Både utseende og bildekvalitetene på LGs sin toppskjerm er imponerende. Vi så den på IFA tidligere i år. Ifølge Techradar er kvalitetene gode nok til en sjetteplass. Les hele testen her.

5. Samsung UE55C9000 En 55 tommer av Samsungs toppmodell i 9000-serien er ikke billig, men bildekvaliteten får god omtale. Les hele testen her.

PEN: Samsung UE55C9000 er en pen skjerm både med og uten 3D-bilde. Selv baksiden på denne skjermen er flott. Foto: Produsent
PEN: Samsung UE55C9000 er en pen skjerm både med og uten 3D-bilde. Selv baksiden på denne skjermen er flott. Foto: Produsent Vis mer

4. Sony KDL-40HX803 Denne TV-en har vi testet i Gadgets som er i salg nå. Her får TV-en skryt for god bildekvalitet til en rimelig penge. TV-en fås også som 46-tommer. Les hele testen her.

3. Sony KDL-52HX903 Sonys store TV med det såkalte monolittiske designet er en fryd for øyet. Men, vil du ha 3D på denne må du betale ekstra for briller og sender. Uansett har Techradar funnet TV-en verdig til en tredjeplass. Les hele testen her.

2. Sony KDL-60LX903 En svær LED-baklyst LCD-TV fra Sony tar andre plassen i Techradars kåring. TV-en får skryt for et godt 3D-bilde. Les hele testen her.

1. Panasonic TX-P65VT20B Jo større jo bedre. Denne 65 tommers store plasmaskjermen er akkurat nå verdens beste 3D-TV ifølge Techradar.

Denne har vi også test av i nyeste Gadgets. Les hele testen her.

Les også:

Test: Slik er Wimp på Squeezebox

Test: Tynn PC med store muskler

Se! iPad har fått norsk tastatur

3D: Her er de beste 3D-TV-ene. Foto: Produsenten
3D: Her er de beste 3D-TV-ene. Foto: Produsenten Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

BEST: Her er de 10 beste 3D-TV-ene. Foto: Produsenten
BEST: Her er de 10 beste 3D-TV-ene. Foto: Produsenten Vis mer