HA I HYLLA: Ukas anbefalinger er viner som det kan være greit å ha hjemme, fordi de passer til mange ulike matretter. Foto: NTB SCANPIX
HA I HYLLA: Ukas anbefalinger er viner som det kan være greit å ha hjemme, fordi de passer til mange ulike matretter. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Her er de beste allround-vinene

Synes du det er vanskelig å finne vin som passer til mat? Disse passer til det meste.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser

(Dagbladet): Når vi snakker om mat og vin i kombinasjon, er det alltid en del matretter som krever en viss type vin, og en del viner som krever en viss type mat.

Dette er stort sett kombinasjoner som er klassikere innen de respektive lands kjøkken og vinproduksjon, eller nyere kombinasjoner som har blitt testet ut og vist seg å fungere.

Når disse kombinasjonene treffer, høyner de ofte nivået på både mat og vin, og kan gi måltidet en ny dimensjon i form av samspillet mellom mat og vin.

Men å finne disse kombinasjonene kan være vanskelig og kunnskapskrevende, og ikke noe man alltid har mulighet til å ta seg tid til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn