Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er de beste folke-SUV-ene

Du får dem fra under 300 000.

MERCEDES GLA: Over 400 nordmenn har bestilt bilen uten å verken ha prøvekjørt eller sett den. Forhåndsinteressen er skyhøy, og vi tror dette blir en av bestselgerne i klassen kompakt-SUV i år. Foto: MERCEDES-BENZ
MERCEDES GLA: Over 400 nordmenn har bestilt bilen uten å verken ha prøvekjørt eller sett den. Forhåndsinteressen er skyhøy, og vi tror dette blir en av bestselgerne i klassen kompakt-SUV i år. Foto: MERCEDES-BENZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere bilsaker på db.no/bil

AUTOFIL: God framkommelighet, tøft utseende, bra oversikt og trygge kjøreegenskaper er bare noen av argumentene for å kjøpe en SUV framfor en tradisjonell familiebil av typen stasjonsvogn eller lignende.

De seinere åra har salget av utvalget modeller i dette segmentet skutt i været.

Og trenden er lik nedover i Europa, hvor SUV er en av ytterst få bilklasser med salgsøkning.
  Norske favoritter I Norge er det noen helt klare favoritter som peker seg ut.

Du får dem fra under 300 000 kroner og oppover.

BESTSELGER-SUV? Nissan lanserer straks den nye utgaven av Qashqai, og en bil det stilles store forventninger til. Den får nye drivlinjer og får en startpris fra 248 000 kroner. Foto: NISSAN
BESTSELGER-SUV? Nissan lanserer straks den nye utgaven av Qashqai, og en bil det stilles store forventninger til. Den får nye drivlinjer og får en startpris fra 248 000 kroner. Foto: NISSAN Vis mer

Vær obs på at de rimeligste ofte ikke har firehjulstrekk, men det får du om du oppgraderer til en dyrere utgave.

• De ti beste folke-SUV-ene Her er oversikten over de ti beste folke-SUV-ene på markedet. (Basert på testresultatene hos motorredaksjonen i Dagbladet, Autofil og DinSide.no.)

Nissan Qashqai Nissan lanserer straks den nye utgaven av Qashqai, og dette er en bil det til de grader stilles store forventninger til. Nykommeren har nemlig fått et vesentlig løft på områder som design, plass, kjøreegenskaper og utstyrsnivå.

Modellen får nye drivlinjer og blir prisgunstig med startpris fra 248 000 kroner uten forhjulstrekk, mens med firehjulstrekk begynner den på 318 000 kroner.

Kundene har allerede begynt å strømme til forhandlerne for å sette seg opp på prøvekjøring, og vi tipper dette blir bestselgeren på SUV-markedet i år.

+ Solid løft på alle områder fra forgjengeren.

NISSAN QASHQAI: Blir dette bestselgeren på SUV-markedet i år? Foto: NISSAN
NISSAN QASHQAI: Blir dette bestselgeren på SUV-markedet i år? Foto: NISSAN Vis mer

- Ikke tilgjengelig med kombinasjonen diesel/automat.

Mazda CX-5 Dette er utvilsomt den mest populære SUV-en i Norge.

Mazda traff en nerve i den norske folkesjela med kombinasjonen bra utseende, gode kjøreegenskaper, rikelig med plass og brukbart utstyrsnivå til fornuftige priser da den kom for et par år siden.

Flesteparten av kundene velger firehjulstrekk og topp utstyrsnivå (Optimum). De koster gjerne også på seg kombinasjonen diesel og automatgir, som du får til under 400 000 kroner.

+ Prisgunstig, sprekt utseende og gode kjøreegenskaper.

MAZDA CX-5: Utvilsomt den mest populære SUV-en i Norge. Foto: STEIN INGE STØLEN
MAZDA CX-5: Utvilsomt den mest populære SUV-en i Norge. Foto: STEIN INGE STØLEN Vis mer

- En del hardplast i interiøret.

Toyota RAV4 RAV4 var blant de første SUV-ene du kunne få kjøpt her til lands allerede fra midten av 90-tallet. Den har lenge vært attraktiv hos en stor kundegruppe for sin omgjengelighet kombinert med Toyotas suverene kvalitetsrykte.

I fjor vår kom fjerdegenerasjon av modellen i salg. Endelig ble RAV4 såpass stor at den kan regnes som en fullverdig familiebil på høyde med de beste i klassen.

En ny dieselmotor reduserte nylig prisen med nesten 50 000 kroner for utgaven med firehjulstrekk.

+ Enestående kvalitetsrykte, omgjengelig i alle sosiale lag, låsbar firehjulstrekk.

TOYOTA RAV4: Kombinerer Toyotas suverene kvalitetsrykte med omgjengelighet i alle sosiale lag. Foto: JAMIESON POTHECARY
TOYOTA RAV4: Kombinerer Toyotas suverene kvalitetsrykte med omgjengelighet i alle sosiale lag. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

- Ømfintlig understell og noe hjulstøy.

Mitsubishi Outlander Prisbomben over alle prisbomber på SUV-markedet er uten tvil Mitsubishi Outlander.

Du får den fra 299 900 kroner med forhjulstrekk, og fra 394 000 kroner med firehjulstrekk. Størrelsen tatt i betraktning er det billig!

Outlander er dessuten tilgjengelig med sju seter og lanseres i disse dager i en Plug-In Hybrid-utgave med et gjennomsnittlig bensinforbruk på 0,19 l/mil. Dette er et av de mer fornuftige SUV-kjøpene du kan gjøre i dag.

+ Lav inngangspris, rikelig med plass, spennende med Plug-In Hybrid-teknologi.

MITSUBISHI OUTLANDER: Koster fra 299 900 kroner med forhjulstrekk, og fra 394 000 kroner med firehjulstrekk. Størrelsen tatt i betraktning er det billig! Foto: KNUT MOBERG
MITSUBISHI OUTLANDER: Koster fra 299 900 kroner med forhjulstrekk, og fra 394 000 kroner med firehjulstrekk. Størrelsen tatt i betraktning er det billig! Foto: KNUT MOBERG Vis mer

- Ullen styrefølelse, lite påkostet interiør.

Volvo XC60 Å kalle Volvo XC60 en folke-SUV, er kanskje å degradere den. Det er jo tross alt en premiumbil som konkurrerer mot Audi Q5 og BMW X3.

Men Volvoen er meget attraktiv hos det norske folk, og i fjor fant den veien til over 2100 nye bilkunder.

Bak det elegante ytre finner du et høyteknologisk sikkerhetsnivå, suveren komfort og høy interiørkvalitet. Målt mot sine konkurrenter gir XC60 deg dessuten mer bil for pengene både i innkjøp og pris på ekstrautstyr.

+ Super komfort, blant de sikreste SUV-ene på markedet.

VOLVO XC60: Super komfort, blant de sikreste SUV-ene på markedet. Foto: JAMIESON POTHECARY
VOLVO XC60: Super komfort, blant de sikreste SUV-ene på markedet. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

- Treg automatkasse, ikke like kjøreglad som konkurrentene.

Honda CR-V I tillegg til Toyota RAV4 er Honda CR-V en av de første folke-SUV-ene vi ble kjent med. Fjerdegenerasjon kom høsten 2012, og Honda forbedret den på alle områder i forhold til forgjengeren.

Plassen er bedre, kvalitetsfølelsen høyere og kjørefølelsen på nivå med de beste i klassen. CR-V forener det beste fra personbil med det beste fra SUV i en smakfull innpakning.

Klarer du deg med bare forhjulstrekk, får du den svært gunstig med en svært imponerende 1,6-liters dieselmotor.

+ Kjøreglad, komfortabel og praktisk.

HONDA CR-V: Kjøreglad, komfortabel og praktisk. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
HONDA CR-V: Kjøreglad, komfortabel og praktisk. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer

- Lite imponerende automatkasse, utsyn bakover.

Mercedes GLA I midten av mars kommer Mercedes GLA, som vil konkurrere i klassen med Audi Q3, BMW X1 og Range Rover Evoque. Dette blir årets hotteste kompakt-SUV i premiumsegmentet, og flere uker før lansering har allerede 425 kunder bestilt bilen.

Med suksessen til modellene A-klasse og B-klasse friskt i minne, er det liten tvil om at mange vil sikle på denne i år.

GLA kommer med for- og firehjulstrekk. Prisen begynner på 375 000 kroner og 455 000 kroner med firehjulstrekk. Rimeligere firehjulstrekkutgaver kommer seinere på våren.

+ Attraktivt utseende, vekker «må-ha-begjær».

MERCEDES CLA: Årets hotteste kompakt-SUV i premiumsegmentet kommer i mars. Foto: MERCEDES-BENZ
MERCEDES CLA: Årets hotteste kompakt-SUV i premiumsegmentet kommer i mars. Foto: MERCEDES-BENZ Vis mer

- Blir fort dyr med ekstrautstyr.

Terningkast: Vi har ikke kjørt bilen ennå, men basert på priser, drivlinje og rykte tipper vi dette blir en sterk femmer.

Ford Kuga I likhet med mange konkurrenter vokste Ford Kuga seg større ved generasjonsskifte for ett år siden. 8,1 cm økt lengde førte til at den har vokst fra hovedkonkurrenten VW Tiguan.

Som på forgjengeren er det kjøreegenskaper som står i fokus når Ford lager bil. Kuga har et meget godt avstemt understell og er forbilledlig på dette området.

Plassen innvendig er blitt en del bedre uten at den briljerer i forhold til de beste. Utseendet er bra, og prisene er nokså hyggelige.

FORD KUGA: Kjøreegenskapene står i fokus når Ford lager bil, og Kuga er virkelig god å kjøre. Foto: JAMIESON POTHECARY
FORD KUGA: Kjøreegenskapene står i fokus når Ford lager bil, og Kuga er virkelig god å kjøre. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

+ Virkelig god å kjøre, høy sikkerhet.

Rotete interiørdesign.

Subaru Forester Subaru Forester er egentlig en mellomting av SUV og stasjonsvogn.

Modellen har eksistert i snart 17 år, og har som største styrke et imponerende kvalitetsrykte og et solid, permanent firehjulstrekksystem.

På dagens generasjon er også plassen endelig blitt akseptabel. Forester er ujålete, påliteligheten selv og en god allrounder for familien som trenger SUV med ekstra god framkommelighet.

SUBARU FORESTER: Ujålete og en god allrounder for familien som trenger SUV med ekstra god framkommelighet. Foto: JAMIESON POTHECARY
SUBARU FORESTER: Ujålete og en god allrounder for familien som trenger SUV med ekstra god framkommelighet. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

+ Dønn solid, permanent firehjulstrekk.

Fås ikke med diesel og automat10.

Skoda Yeti Vurderer du mest SUV for pengene, kan Yeti være et godt alternativ. Den er nylig oppgradert med nytt og bedre utseende. Nå kan du velge mellom to ulike fronter.

Yeti er praktisk utformet, lettkjørt og prisgunstig. Fra 234 600 kroner får den med forhjulstrekk, og for å få firehjulstrekk må du ut med minst 342 100 kroner.

Valgmulighetene er utallige når det kommer til motoralternativer og utstyrsnivå. Her avgjør størrelsen på lommeboka.

SKODA YETI: Vurderer du mest SUV for pengene, kan Yeti være et godt alternativ. Foto: SKODA
SKODA YETI: Vurderer du mest SUV for pengene, kan Yeti være et godt alternativ. Foto: SKODA Vis mer

+ Praktisk og prisgunstig.

Begrenset bakseteplass og ergonomi bak rattet.

Hele Norges coronakart