Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er de beste grillpølsene

Dyrest er best, men vi har også funnet et par pølsekupp.

SMAKSTEST: To pølser var klart best, men sjekk også hvor mye du får for pengene blant pølsene som får terningkast fem. FOTO: Øivind Lie
SMAKSTEST: To pølser var klart best, men sjekk også hvor mye du får for pengene blant pølsene som får terningkast fem. FOTO: Øivind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke noe er som en ventepølse eller to på den nyinnkjøpte gassgrillen. Går du for den beste pølsa i denne testen kan du jo toppe det hele med verdens beste hjemmelagde ketchup, sammen med en potetsalat med en helt ny vri

Vi må gjøre det klart med en gang. Vi har testet grillpølser, og da snakker vi ikke om alle pølser som kan legges på en grill, men om de pølsene som er produsert som en grillpølse. Det som er spesielt med denne produksjonsmåten, er at en grillpølse produseres i en plasttarm. Når pølsa er ferdig, så fjernes denne tarmen. Det betyr: En grillpølse er en pølse uten skinn.

Fordelen med denne metoden er at pølsa er lett og billig å produsere. Beviset på det er når du kan få en kilo pølser til 19 kroner.

Vi har også testet hvor sunne grillpølser er. Det kan du lese om her.

Alle typer Vi har testet alle variantene sammen uansett om råvaren er rødt eller hvitt kjøtt. Ikke overraskende kommer de pølsene som er laget av kylling og kalkun ganske dårlig ut. Den beste vi har her er Prior kryddergrill Kylling og kalkun. Den fikk karakteren tre.

Vi har testet pølsene etter disse kriteriene: Utseende: Dette er vurdert før og etter at pølsa er stekt. Likeledes hvordan den ser ut utenpå og inni når du snitter den i to. Utenpå skal pølsa ha en fin, rødbrun farge, når den blir snittet skal den være jevn rødlig og jevn i strukturen. Er det ostebiter skal disse ikke være rennende og tyte ut.

Smak: Basiskrydderne i en grillpølse er pepper og muskat. I tilegg er pølsa røkt. Da er det viktig at det er balanse mellom smakene som krydderet og røykingen gir.

Er det tilsatt andre krydder, ost, bacon eller annet, skal det smake det som det gir seg ut for, og i passe mengde.

Enkelte tilsetningsstoffer kan også gi en fremmed smak hvis det brukes mye av det. Som for eksempel Lactat.

Konsistens: Å få riktig konsistens på pølser er ganske kompliserte greier. Her er det viktig at kverning og hakking og til slutt koking og røking har gått riktig for seg.

Er alt gjort riktig blir tyggemotstanden fast og god, og pølsa blir passe grov. Blir den derimot kvernet for lenge får pølsa mer konsistens av fromasj.

Er det ost i pølsa skal det være passe mengde, den skal være revet, og ikke i store terninger.

Om testen Alle pølsene er vurdert blindt, og testen er gjort av Tore Teigen og Kjell Haavi, begge erfarne pølsemakere. Pølsene er vurdert stekt og ustekt og gitt karakterer fra en til seks, der seks er best.

Vi har brukt hele karakterskalaen. Det betyr at pølsene som har fått en eller seks er best og dårligst innenfor kun dette utvalget.

Les også:
Det beste grillølet
Reddiker har aldri vært bedre
Vi har testet de ti billigste rødvinene

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Gilde bacongrill Her har de vært flinke med aromaene Karakter: 6/6 Pris: 59,90 Gilde ostegrill Denne er veldig god. Karakter: 6/6 Pris: 51 Rema 1000 kjempegrill En god pølse med riktig krydderbalanse. Karakter: 5/6 Pris: 29 Euroshopper grillpølse En veldig god pølse Karakter: 5/6 Pris: 23,60 Coop grillpølser med ost og bacon Denne smaker godt Karakter: 5/6 Pris: 49 Finsbråten Bacongrill med ost Litt for mye ost, ellers en god pølse Karakter: 3/6 Pris: 45 Prior kryddergrill Kylling og kalkun Lite smak, men ellers grei. Karakter: 3/6 Pris: 35 Finsbråten grillpølser Bra utseende, men det er ikke nok. Karakter: 3/6 Pris: 29,9 First Price grillpølser Bra å se til, men lite smak. Karakter: 3/6 Pris: 19,40 First Price grillpølse av kylling og kalkun Litt i overkant mye krydder Karakter: 3/6 Pris: 15,90 Coop grillpølser med bacon Dette smakte mye bacon, ellers lite. Karakter: 3/6 Pris: 29,90 Finsbråten gourmet grillpølser Smakløs, men bra konsistens. Karakter: 3/6 Pris: 9,90 Gilde go´og mager Dette var standard smak. Karakter: 2/6 Pris: 45 Solvinge Ostegril av kylling Her er det vanskelig å smake noe annet en ost. Karakter: 2/6 Pris: 35 Den stolte hane Ostegrill av kylling Mye ost og mye klin Karakter: 2/6 Pris: 38,80 Gilde grillpølse Dette smakte verken det ene eller det andre. Karakter: 2/6 Pris: 10 Coop grillpølser Denne pølsa er røkt ihjel Karakter: 2/6 Pris: 29,90 Leiv Vidar Grillpølser Lite og rar smak, men bra konsistens. Karakter: 2/6 Pris: 46,90 Prior grillpølser med kylling og kalkun Lite smak, men ellers bra. Karakter: 2/6 Pris: 24,90 Nordfjord grillpølse Lite god og dårlig konsistens. Karakter: 1/6 Pris: 17,40 Den stolte hane Grillpølser av kylling Tam og dårlig smak Karakter: 1/6 Pris: 20,80 Nordgården økologiske grillpølser Lite smak og mye røyk Karakter: 1/6 Pris: 33,70 X-tra grillpølser Dette smaker vann og mel. Karakter: 1/6 Pris: 19,40

PANELET: Testen er gjort av Tore Teigen og Kjell Haavi, begge erfarne pølsemakere. FOTO: Øivind Lie
PANELET: Testen er gjort av Tore Teigen og Kjell Haavi, begge erfarne pølsemakere. FOTO: Øivind Lie Vis mer