Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er de beste sjuseterne

På jakt etter den utimate familiebil?

POPULÆR: Forrige Touran solgte godt, og vi ser ingen grunn til at den nye modellen ikke skal gjøre det samme. Foto: Egil Nordlien/HM Foto
POPULÆR: Forrige Touran solgte godt, og vi ser ingen grunn til at den nye modellen ikke skal gjøre det samme. Foto: Egil Nordlien/HM Foto Vis mer

Sjuseterne er ikke hva de engang var. Store, trauste «busser», som ikke gjorde annet enn å frakte folk og fe fra A til B.

Men det var før. De beste sjuseterne på markedet i dag ser bra ut, kjører godt og har god komfort. Og viktigst av alt: Plassen er enda bedre utnyttet.

Den nye stasjonsvogna Spesielt de store MPV-ene er blitt veldig populære. Ikke er så rart, de praktiske kvalitetene tatt i betrakning. De tradisjonelle familiestasjonsvognene blir små og trange i forhold, så for familier med tre, fire eller fem unger er en sjuseter den perfekte familiebilen.

Viktige elementer Plass - ja, for dette er biler hvor sju seter er installert med skohorn. Det er egentlig ikke sju seter, men fem pluss to halve.

Du får ikke med deg fullvoksne tenåringer i de to bakerste setene i de mest populære sjuseterne. Er det hva du trenger, bør du nok velge blant de store sjuseterne, altså i størrelse Ford Galaxy eller VW Caravelle.

Pris - åpenbart. Alle storfamilier har tusen sluk å putte penger i. Du må likevel beregne minimum 350 000 ut fra bankkontoen før bilen er din - og godt nok utstyrt til å fungere.

Merk at de fleste bilene nå kan leveres med smarte og drivstoffeffektive motorer, som dermed bidrar til gunstig basispris (Peugeot 5008 med 1,6-liter 109 hk diesel får karakter 6 på motor).

Utstyr - ja, for du må ha en del grunnleggende utstyr som vinterhjul, klimaanlegg og gjerne parkeringssensorer med mer, så det nytter ikke å se seg blind på laveste innstegspris.

Garanti - De fleste bilimportørene i Norge i dag har fem års nybilgaranti. Men vær obs, ikke alle har det!

Her er sjuseterne vi har testet:

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Den perfekte småbarnsbilen Flerbruksbilene er de perfekte familiebilene. Særlig for deg som har små barn. Her tester vi en av de aller beste; Peugeot 5008. Karakter: 5/6 Uvanlig mye bil for pengene Se hvorfor Mazda 5 kan bli en hit. Karakter: 5/6 Produsent: Mazda Pris: 307700 Derfor selger VW Touran i bøtter og spann Familiedrømmebilen har blitt ny. Karakter: 4/6 Produsent: VW Pris: 349220 En av de beste syv-seterne Nye Ford S-Max får terningkast 6 på komforten. Karakter: 5/6 Produsent: Ford Pris: 415300 Familiebilkuppet ingen vet om Her er testen av syvseteren nesten ingen vet om. Karakter: 5/6 Produsent: Renault Pris: 386000 Større 7-seter fra Toyota Hittil har Toyota Verso vært kritisert for å være for liten. Nå har den vokst i lengden og bredden. Karakter: 4/6 Produsent: Toyota Pris: 392000 Storfamiliens folke-SUV En stor, rommelig SUV med firehjulstrekk, dieselmotor, automatgir, god lasteplass og sju seter er det ikke så mange av. Mitsubishi Outlander er nå på plass i oppfrisket utgave, og dekker alle disse ønskelistepunktene. Karakter: 4/6 Produsent: Mitsubishi Pris: 499900

SMARTE LØSNINGER: Plassen i moderne sjusetere er enda bedre utnyttet. Foto Egil Nordlien/HM Foto
SMARTE LØSNINGER: Plassen i moderne sjusetere er enda bedre utnyttet. Foto Egil Nordlien/HM Foto Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media