HØSTENS FESTMIDDAG: Lam i ulike former hører høsten til, og hovedsesongen er i september og oktober. Foto: Mette Møller
HØSTENS FESTMIDDAG: Lam i ulike former hører høsten til, og hovedsesongen er i september og oktober. Foto: Mette MøllerVis mer

Her er de beste vinene til høstens søndagsmiddag

Følgesvenner til høstens lam.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser!

Med høstens inntog følger også sesongen for norsk lam. Dette er en råvare som utvilsomt befinner seg i verdenstoppen kvalitetsmessig. Produksjonen av norsk lam blir i stor grad styrt av når det er gode beiteforhold, og med en kort og intensiv beitesesong blir det bare ett lammekull i året.

Det påvirker også slaktesesongen, som varierer fra distrikt til distrikt. Det er derfor god tilgang på ferskt lammekjøtt fra august til november, men hovedsesongen er i september/oktober.

God syre til fettet

Det norske lammekjøttet kjennetegnes ved en lys farge, god kjøttfylde, rik, men relativt mild lammesmak, og god fettmarmorering. Dette er også stikkord for å finne rett vin. Fettinnholdet er i dette tilfellet det viktigste å ta hensyn til. Vinen må ha god syre for å kunne renske opp for fettet i kjøttet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn