Her er de beste vinterdekkene

Sats på disse merkene.

VÆR RIKTIG SKODD: Med utgangspunkt i NAFs vinterdekktester de siste fem årene, har Forbrukerrådet foretatt en grundig analyse og kommer nå med sine konklusjoner.  Foto: COLOURBOX.COM
VÆR RIKTIG SKODD: Med utgangspunkt i NAFs vinterdekktester de siste fem årene, har Forbrukerrådet foretatt en grundig analyse og kommer nå med sine konklusjoner. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Det er viktig å skifte hjul i tide når vinteren kan sette inn brått og uventet omtrent når som helst etter høstjevndøgn. Det er samtidig viktig å være skodd etter forholdene - eksempelvis er det ingen god idé å ville gardere seg ved å kjøre med vinterdekk når føre og vær slett ikke tilsier det.

Men nå er den tiden på året da det ikke er noen grunn til å nøle lenger de aller fleste stedene i landet vårt. Tidligere i høst presenterte vi den årlige vinterdekktesten som Norges Automobil-Forbund (NAF) står bak.

Billigdekk har fått mye kritikk Flere år på rad har vi måttet advare mot billigdekk fra ukjente produsenter. Men innimellom kommer det overraskelser. I år var det et dekk fra Taiwan som sto for den største.

Taiwanske Maxxis er nok ukjent for de fleste, men presterte på det jevne i alle disipliner, og endte i topp både på snø og vått føre.

Trenger du nye dekk? Slik sjekker du

Over tid Forbrukerrådet har villet gå lenger og har derfor analysert de siste fem års resultater fra NAFs vinterdekk-tester. På bakgrunn av dette mener forbrukerorganisasjonen å kunne fortelle deg hvilke produsenter som lager de beste — og de dårligste — vinterdekkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer