Her er de hotteste utestedene, restaurantene og hotellene

35 tips i USAs beste storbyer.

SAN FRANCISCO: En av USAS populære storbyer. Her får du utsikt over hele byen fra Red & White Line Cruise i San Francisco Bay. Foto: KIRSTEN M. BUZZI
SAN FRANCISCO: En av USAS populære storbyer. Her får du utsikt over hele byen fra Red & White Line Cruise i San Francisco Bay. Foto: KIRSTEN M. BUZZIVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Mange av de mest kjente storbyene er som en jungel av tilbud. For mange nordmenn kan det være vanskelig, for ikke å si umulig, å orientere seg blant alle de utallige tilbud som finnes.

Det sier Atle Hovde, nordmannen som først startet conciergeservicen Kongen av New York.

STORBYTIPS: Byene er spredd over hele USA.Grafikk: KJELL ERIK BERG
STORBYTIPS: Byene er spredd over hele USA.Grafikk: KJELL ERIK BERG Vis mer

Nå driver han Kongen av Miami og conciergeservice i USA og mange storbyer verden over, som han kaller det moderne reisebyrå.

Håndplukket Atle Hovde håndplukker de mest trendy hotellene, i tre kategorier fra billig og kult, designhoteller til de beste hotellene.

Han vet hvilke steder som er in til enhver tid, og får deg inn på de hotteste nattklubbene og restaurantene hvor det kan være.

- Folk er mer og mer opptatt av design, mat og drikke og er villige til å legge mer penger i en stor opplevelse når de kommer til en storby, sier Hovde.

SAN FRANCISCO: Boutiquehotellet Clift har kule rom; sofistikert design av Philippe Starck danner rammene.
SAN FRANCISCO: Boutiquehotellet Clift har kule rom; sofistikert design av Philippe Starck danner rammene. Vis mer

Her er Hovdes beste tips til de hotteste utestedene, restaurantene og hotellene akkurat nå.

San Francisco • HOTELL
Clift: Det beste boutiquehotellet i San Francisco. Kule rom, sofistikert design av Philippe Starck danner rammene. Redwood Room er det beste stedet for en drink med sin kjære. Kort avstand til Union Square og eksklusive Nob Hill.

W: Moderne design i det kule SOMA-distriktet og med kort avstand til Union Square gjør dette til et veldig bra valg. Deres Living Room-bar er en av byens aller hotteste, og er stedet å oppholde seg hvis man ønsker en livlig bar.

• RESTAURANTER
Twenty Five Lusk: New American Cuisine på sitt aller beste. Glen Ellen Farm Herb Risotto er en av de beste rettene. Lokalene er trendy i et gammelt lagerlokale.

MIAMI: Nattklubben Hyde på hotellet SDS, som ligger midt på South Beach.
MIAMI: Nattklubben Hyde på hotellet SDS, som ligger midt på South Beach. Vis mer

Nopa: Dette stedet summerer opp San Francisco. Organisk og rustikk mat, tilberedt på vedovner. Restauranten ligger i området kalt Panhandle og er definitivt verdt turen ut hit. Det er også her man møter de lokale.

• UTELIV
Infusion Lounge: Designen er asiatisk og det hele framstår som en ultralounge. En favoritt blant mange i moteverdenen.

Vessel: Den hotteste nattklubben i San Francisco. Bra trykk, kul design og pene mennesker i klubben, som ligger ved Union Square.
  Miami • HOTELL
Fontainebleau: Et designhotell som passer både for voksne og barn. Fantastiske restauranter som Hakkasan (fra London), Scarpetta (fra Meatpacking District i New York) og Gotham Bar & Grill (legendarisk NY restaurant) inne i hotellet. De har også en veldig bra lunsjrestaurant, La Cote, i tillegg en grill- og sushirestaurant. De sju svømmebassengene er et stort pluss. Anbefaler også spaet på 4000 kvadratmeter.

SLS: Dette designhotellet er Philippe Starcks comeback. Ligger midt på South Beach og har noen av Miamis mest populære restauranter og barer. Katsuya er den beste sushirestauranten i Miami, og Jose Andres lager de beste tapasene på andre siden av gangen. Nattklubben Hyde er det mest trendy utestedet i Miami nå, både på dagen og kvelden.

CHICAGO: Dana Hotel & Spa. Her handler det meste om takterrassen Vertigo, den definitivt kuleste hotellbaren i The Windy City.
CHICAGO: Dana Hotel & Spa. Her handler det meste om takterrassen Vertigo, den definitivt kuleste hotellbaren i The Windy City. Vis mer

• RESTAURANTER
Juvia: Helt ny restaurant beliggende på toppen av et parkeringshus. Miamis beste utsikt både over South Beach og Miami Downtown. Maten er en herlig blanding av asiatisk og moderne amerikansk. Man spiser innendørs, men kan fortsette festen på terrassen etter middagen.

Zuma: Dette er det vanskeligste stedet i Miami å få reservert bord. Trendy mennesker fyller lokalene hver kveld, og de japanske kokkene står midt i lokalet og er en naturlig del av underholdningen. Maten er verdt turen til Miami alene.

• UTELIV
LIV: Kåret til verdens beste nattklubb to år på rad. Ligger inne i Fontainebleau-hotellet, hver weekend er det flere tusen som møter opp for å feste på LIV. Vanskelig å komme inn, mange kommer ikke lenger enn til køen. Ofte spiller noen av verdens mest kjente DJ-er, som Swedish House Mafia og David Guetta.

Hyde: Den siste og hotteste av Miamis klubber. Her kan man feste på dagtid ved poolen og videre gjennom hele natta. Jeg vil anbefale å starte kvelden her. Gode drinker og bra stemming i baren nede ved bassenget.
  Chicago • HOTELL
Public: Hotellkongen Ian Schrager, mannen bak legendariske Studio 54 og noen av de beste designhotellene verden har sett, har gjort det igjen. Et kult budsjetthotell med bra trykk.

LOS ANGELES: SLS Beverly Hills er et herlig hotell med basseng på taket. Altitude er definitivt stedet å tilbringe dagen og kvelden.
LOS ANGELES: SLS Beverly Hills er et herlig hotell med basseng på taket. Altitude er definitivt stedet å tilbringe dagen og kvelden. Vis mer

Dana Hotel & Spa: Et lifestyle-hotell med et herlig spa. Det meste dreier seg om takterrassen Vertigo. Både innen- og utendørs, og definitivt den kuleste hotellbaren i The Windy City.

 •RESTAURANTER
Blackbird: En liten perle av en gourmetrestaurant. Her er fokuset på lokale ingredienser og moderne gastronomi. Lokalet er så minimalistisk som man kan få det.

N9NE: Chigacos beste og mest trendy steakhouse. En blanding av prime-age biffer, høy stemning og en herlig crowd.

NEW YORK: Hotellet Dream Downtown ligger perfekt til på grensen mellom Chelsea og Meatpacking District.
NEW YORK: Hotellet Dream Downtown ligger perfekt til på grensen mellom Chelsea og Meatpacking District. Vis mer

• UTELIV
Cuvée: Den beste klubben i Chicago. Mørk og stilig design og champagnedrikkende innfødte møter deg på denne trendy klubben. Rå inngang til selve stedet.

Board Room: Chicagos boutique-nattklubb. God stemning og mange danselystne til bra show.

Los Angeles • HOTELL
SLS Beverly Hills: Stedet for fashionistas og trendsettere. Et herlig hotell med basseng på taket. Altitude er definitivt stedet å tilbringe dagen og kvelden. En av LAs aller mest populære restauranter, The Bazaar by José Andres, ligger også på hotellet.

The Redbury: Midt i Hollywood ligger dette dekadente hotellet, for viderekomne designinteresserte. Mørkt og mystisk, det kan minne om et gammelt bordell. Baren har noen av LAs beste drinker. De som jobber på hotellet kunne kommet rett fra et Hollywood-sett. Rommene er store og annerledes.

LAS VEGAS: Baren på Mandarin Oriental har panoramautsikt over byen.
LAS VEGAS: Baren på Mandarin Oriental har panoramautsikt over byen. Vis mer

• RESTAURANTER
Cecconi's: Ligger på toppen av SoHo House og har utsikt utover West Hollywood. Her møter man Hollywood-kjendisene, og maten er genuint italiensk.

Katsuya: Designet av Philippe Starck, og master Sushi Chef Katsuya ved sushidisken danner rammene for en av LAs aller hotteste restauranter. De har fire restauranter i Los Angeles, den aller beste er den i Hollywood.

• UTELIV
Hyde: Denne loungen har lenge vært hot, men har den siste tida kommet tilbake på kartet. Forvent høy stemning og modeller.

Colony: Innendørs og utendørs nattklubb der interiøret minner om et sted i East Hamptons. Et perfekt sted for gode drinker og en fest på varme kvelder.

New York
• HOTELL
Dream Downtown: Verdens hotteste hotell nå. Ligger perfekt til på grensen mellom Chelsea og Meatpacking District. Kul takterrasse og restauranten Marble Lane er det aller beste med hotellet.

Trump SoHo: Absolutt luksus beliggende midt i smørøyet i SoHo. Alle rom har gulv-til-tak-vinduer, alle møblene kommer fra italienske Fendi, og rommene er store. Kastel er deres kule lounge, det har akkurat åpnet en bra asiatisk restaurant som heter Koi.

ATLE HOVDE: Startet Kongen av New York og driver conciergeservice i USAs storbyer. Foto: Privat
ATLE HOVDE: Startet Kongen av New York og driver conciergeservice i USAs storbyer. Foto: Privat Vis mer

• RESTAURANTER
The Lion: New Yorks hotteste restaurant er drevet mer som en privat klubb. Alltid høy stemming. Her mingler celebriteter som Leonardo de Caprio og Sarah Jessica Parker. Selveste Mr. Big var på plass i sofaen. Chris Noth er kanskje ikke så langt unna typen han spiller i «Sex & singelliv». Lamb Porterhouse er retten man bør bestille.

Buddakan: Den hotteste restauranten i Meatpacking District, kjent fra filmen «Sex & singelliv». Det gjelder å få bord i hovedrommet nede. Maten er moderne kinesisk, aller best er Rock Shrimp. I baren har de gode cocktails og høy stemning, anbefaler spesielt Fate.

• UTELIV
PhD: Dette stedet på toppen av Dream Downtown-hotellet koker om dagen. Kø rundt kvartalet, og vanskelig å komme inn. Utsikt over nedre Manhattan, stemningen er høy og det skåles heftig i champagne. Sunset-party på lørdagene anbefales, det begynner allerede halv fem på ettermiddagen, en opplevelse i skumringen når lysene på skyskraperne tennes.

The Box: Superhot nattklubb, en blanding av klubb, show og burlesque. Lokalene er vanskelige å finne i et mindre pent bygg på Lower East Side. Ikke forvent noen skilt på døra. Innenfor er det høy stemning, kjendiser og til dels alternative show.

Las Vegas • HOTELL
Aria: Et av de aller nyeste og beste hotellene langs The Strip. Perfekt beliggenhet, mange bra restauranter som Bar Masa og Sage, og det er alltid trykk i barene og klubbene. Anbefaler Julio Serrano, den beste spanske tapasrestauranten på denne siden av USA.

Mandarin Oriental: Det mest eksklusive hotellet i Vegas. Ingen gambling. Her er stemningen mer luksuriøs og mindre masete. Rommene har den beste utsikten, husk å reservere et rom med The Strip-utsikt. Og sitt en kveld i Mandarin Bar - utsikten, drinkene, klientellet og snacksen er uimotståelig.

• RESTAURANTER
Tao: Den mest populære asiatiske restauranten i hele USA. Maten er fantastisk og stemningen går gjennom taket. Hver kveld, hele året. Garantert. Etter middagen er det bare å gå opp i andre etasje til nattklubben. Ingen Vegas-tur uten en tur på Tao.

• UTELIV
The Surrender: Innen- og utendørs på boutiquehotellet Encore ligger denne superklubben. Interiøret og designen gir en følelse av luksus og galskap. Festen pågår rundt bassenget, med et vanvittig trykk. Se opp for go-go-dansere og Hollywood-kjendiser på weekendtur til ørkenbyen.

Hyde Lounge: En eksklusiv lounge med utsikt mot Bellagio-fontenene. Dette stedet har klasse og lokker til seg det helt riktige publikummet. Vanskelig å komme inn, men absolutt verdt det når man først er innenfor i denne glamorøse verdenen.

Powered by ArrivalGuides