ÉN: Det er blitt kjøpt én bil med turkis farge i Norge i år, ifølge tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er neppe bilen på bildet, som er en Hummer fra GeigerCars. Foto: GeigerCars.de
ÉN: Det er blitt kjøpt én bil med turkis farge i Norge i år, ifølge tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er neppe bilen på bildet, som er en Hummer fra GeigerCars. Foto: GeigerCars.deVis mer

Her er de mest populære bilfargene

Hvilken farge velger du? Stem her.

FØLG DAGBLADET BIL PÅ FACEBOOK!

Tenk over det neste gang du er et sted med mange biler.

På en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter for eksempel.

Hvor mange gule eller grønne biler ser du i mylderet av svarte, grå og sølvfargede biler? Ikke mange.

Vi nordmenn er kjent for å være nøkterne. Vi er stort sett flokkdyr som velger det samme som naboen, og liker ikke å skille oss ut i mengden.

Spesielt når det kommer til bil, der vi er livredde for å vise oss fram - nesten uansett hva slags biltype vi snakker om.

2 av 1000 velger gul Ifølge OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken) velger 64 prosent av alle nordmenn enten grå, svart eller sølv når ny bil hentes hos forhandleren.

Bare 2 av 1000 personer velger gul, mens 9 av 1000 velger grønn.

Alle lister med respekt for seg selv har en jojo, og blant bilfargene er det uten tvil hvit.

Trenden med hvite biler skyller over oss med noen års mellomrom, men svingningene er helt klart mindre i Norge (9,4 prosent andel) enn i det store utland, der hele 21 prosent valgte hvit i fjor.

Merket avgjør For å ta tempen på markedet kontakter vi informasjonskonsulent Emilie Mejlander i Citroën Norge og PR manager for Audi, Marius Tegneby, og spør om de kan fortelle litt om kundenes fargevalg.

- Citroën satser hardt på design, og vi ser helt klart at våre kunder velger mindre tradisjonelle farger, sier Mejlander.

- Spesielt de som kjøper biler i DS-serien, faller for farger som gjør at de skiller seg mer ut i trafikken. Et eksempel på det er den økende interessen rundt fargen brun hickory. Totalt sett er det svart som er mest populært, forteller Emilie.

- Vi ser også at DS3-kunder tør å velge mer vågalt. Ikke bare er bilen tofarget, men man kan også velge hvilken farge man ønsker på speil, felger og tak, samt mønsteret på taket. Hvit i kombinasjon med svart er mest populært, avslutter hun.

Audi-kjøperne mer tradisjonelle Marius Tegneby i Audi forteller at de som kjøper Audi, er mer tradisjonelle i sitt fargevalg.

Svart, sølv og forskjellige gråtoner er det det går mest av, men også hvit er populært - spesielt i småbilen A1 og i den sportslige A5.

Tegneby forteller at også de merker større interesse for brun, og da spesielt på biler med firehjulstrekk.

- A1 er uten tvil bilen i vårt modellprogram der kundene velger de sprekeste fargene. Rød, blå, brun og hvit er ikke uvanlig, røper han.

Hvilken farge ville du valgt? Delta i avstemningen!

Les også: Dette er den mest populære bilfargen Hyundai i40 kan konkurrere med de beste Golf GTI har aldri vært bedre
Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.