Her er de sikre soppene

... og fire du må passe deg for på soppturen.

LÆRER OM SOPP: Anniken Kolflaath Bjørgo (4) er på sopptur i regi av Oslo sopp- og nyttevekstforbund med far Leif (32) for å lære om sopp. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
LÆRER OM SOPP: Anniken Kolflaath Bjørgo (4) er på sopptur i regi av Oslo sopp- og nyttevekstforbund med far Leif (32) for å lære om sopp. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Det vekslende været med sol og regn i sommer har gitt en svært bra soppsesong. At mange interesserer seg for sopp, merker ikke minst Norges sopp- og nyttevekstforbund.

— Vi opplever en økende interessen for sopp. Stadig flere er innom soppkontrollene våre, og kursene er fulltegnet, kan daglig leder i sopp- og nyttevekstforbundet, Reidun Braathen, fortelle.

Ti lette å lære Hun gleder seg over at så mange nå gjerne vil plukke og nyte sopp.

—Det finnes rundt hundre gode matsopper, og ti av disse er lette å lære seg, noe nybegynnere kan lære på våre kurs. Og er du på sopptur, plukk bare sopp du kjenner, understreker Braathen.

For det er all grunn til å advare mot den giftige soppen. De fire dødelige soppene du må kjenne igjen og unngå, er hvit og grønn fluesopp, og spiss og butt giftslørsopp.

Det er blitt meldt om mange som er blitt syke etter å ha spist hvit fluesopp i år, og rådgiver Kristin Opdal Seljetun ved Giftinformasjonen tror det kommer av at det er et godt soppår.

—Det ser ut som det er mer hvit fluesopp i år enn andre år. Vi har fått flere henvendelser på telefon fordi det er flere ute og plukker sopp enn vanlig, sier Seljetun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer