Her er de sunneste hamburgerbrødene

Du gjør lurt i å velge de mest fiberrike.

IKKE SPESIELT SUNT: Hamburgerbrød er søte brød som smaker som en mellomting mellom loff og boller, og er fulle av raske karbohydrater. Sunnest blir de hvis du baker dem sev, ellers gjør du lurt i å velge de mest fiberrike. Foto: ERIK HELGENESET
IKKE SPESIELT SUNT: Hamburgerbrød er søte brød som smaker som en mellomting mellom loff og boller, og er fulle av raske karbohydrater. Sunnest blir de hvis du baker dem sev, ellers gjør du lurt i å velge de mest fiberrike. Foto: ERIK HELGENESETVis mer

(Bramat.no):

Hamburgerbrød er søte brød som smaker en mellomting mellom loff og boller.

De fleste er laget på finmalt mel, og rike på raske karbohydrater.

Greit med et burgermåltid en gang iblant Det er ingen som kan påstå at hamburgerbrød er spesielt sunt, men sammen med en burger laget på rent kjøtt, og tilbehør som salat, løk, tomat og andre grønnsaker, kan et hamburgermåltid være både sunt og godt.

Etter hvert har det kommet en del hamburgerbrød som inneholder mer fiber enn de tradisjonelle typene.

Disse er ikke uventet vinnere av denne testen, og kan være et lurt valg for deg som spiser hamburger ofte.

Lager du både hamburger og hamburgerbrød selv, kan du komme enda bedre ut av det, både når det gjelder smak og næringsinnhold.

Dette har vi testet I denne testen har vi sammenliknet et utvalg hamburgerbrød. Utvalget ble foretatt etter hva som var tilgjengelig i de butikkene vi besøkte.

For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på innhold av kalorier, protein, karbohydrater og fiber.

Kalorier og karbohydrater har trukket ned, mens protein og fiber har trukket opp.

I testen er produktene rangert fra terningkast 2 til 5. Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at det beste får terningkast 5 og det dårligste terningkast 2.

Et produkt som får terningkast 5 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter og matvarer.

Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 2, er direkte dårlig eller usunt, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.

Slik er testen utført Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat.

Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.

Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.

Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdatert forpakningen.

Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til, og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater Fiberrikt hamburgerbrød En av testens vinnere, mest fiber av alle. Karakter: Produsent: Hatting, Lantmännen Jippi Grove hamburgerbrød En av testens vinnere, greit med fiber. Karakter: Produsent: Unil AS Golden & Grovt, polarbrød En av testens vinnere, greit med fiber. Karakter: Produsent: Findal & Krogh AS Gourmet hamburgerbrød Et greit valg. Karakter: Produsent: Hatting, Lantmännen Burgerbrød med digge frø Et greit valg, men relativt kaloririkt. Karakter: Produsent: Bakers AS Smakfulle hamburgerbrød Lite fiber i forhold til vinnerne. Karakter: Produsent: Bakehuset, Bakers AS New York hamburgerbrød Lite fiber i forhold til vinnerne. Karakter: Produsent: Hatting, Lantmännen Mini høvdings sliders hamburgerbrød Testens taper, men siden disse er såpass små, er de likevel et ok valg. Karakter: Produsent: Hatting, Lantmännen Les mer på Bramat.no:
Vondt i leggene etter løpeturen?
Ønsker du å gå ned noen kilo?
Råd mot forstoppelse